Hlavní obsah

Požár po útoku dronu na letišti v ruské Novgorodské oblasti poškodil letadlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při dronovém útoku na vojenské letiště v ruské Novgorodské oblasti došlo k poškození jednoho z letadel. Podle tvrzení ruského ministerstva obrany útočil ukrajinský stroj, který protivzdušná obrana sestřelila. Jeho trosky způsobily požár, z letištní plochy podle očitých svědků stoupal hustý černý dým.

Foto: Profimedia.cz

Ruští policisté na místě dronového útoku v Moskvě

Článek

Nikdo nebyl zraněn, uvedl ruský list Kommersant s odvoláním na ukrajinské ministerstvo obrany, podle nějž došlo k požáru „na stojánce letadel“. Týž den Rusko ohlásilo dronové útoky také v Putilkovu v Moskevské oblasti a v Bělgorodské oblasti u hranic s Ukrajinou.

O den dříve ve městě Nižnij Novgorod, neznámí pachatelé vyvěsili naproti budově Institutu Federální bezpečnostní služby (ruské tajné služby FSB) ukrajinskou vlajku.

Zpráva i s fotografií se objevila na místních kanálech na Telegramu. Původně prý na místě visel velký sáček nebo igelitka, která v šest hodin ráno odlétla, a pod ní se skrývala modro-žlutá vlajka. Tu narychlo sundával přivolaný zásahový tým ministerstva pro mimořádné situace.

Rovněž v pátek byly omezeny lety na všech čtyřech hlavních letištích v Moskevské oblasti – na Vnukovu, Domodědovu, Šeremetěvu a Žukovském – kvůli dronu letícímu na Moskvu. Ten se podle Kommersantu zřítil v centru města na jeden z pavilonů Expocentra a explodoval. Také za tento útok Rusko připsalo odpovědnost Ukrajině.

U Moskvy vypukl mohutný požár, letiště Vnukovo bylo uzavřeno

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám