Hlavní obsah

U Moskvy vypukl mohutný požár, letiště Vnukovo bylo uzavřeno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

V ruském městě Odincovo poblíž moskevského letiště Vnukovo propukl v noci na pátek mohutný požár. Plameny zachvátily celý velký sklad. Je to druhý podobný požár u Moskvy za dva dny. Agentura Reuters v pátek ráno uvedla, že Rusko v reakci na požár a na podezření z dalších dronových útoků letiště v pátek ráno uzavřelo. Podle ruské agentury TASS došlo hodinu před polednem místního času k obnovení standardního provozu.

Foto: Twitter/Nexta

Požár skladu u Moskvy

Článek

„V Odincovu v Moskevské oblasti v Zelené ulici číslo 30 vzplál sklad na ploše 2000 čtverečních metrů. Informace o zraněných nejsou,“ uvedlo tiskové středisko ministerstva pro mimořádné události v Moskevské oblasti.

Sklad podle něj hořel na celé ploše, ale požár se podařilo lokalizovat. Příčina zveřejněna nebyla.

Podle kanálu Nexta obyvatelé slyšeli ještě předtím, než se požár rozhořel, zvuky podobné výbuchům.

V katastru Odincova se severně od města nachází ve vzdálenosti cca 6 km sídlo ruského prezidenta v Novo Ogarjovu. Šest kilometrů na jih je moskevské letiště Vnukovo.

Moskva v pátek dopravní uzel uzavřela. Podle agentury Reuters tak učinila nejen kvůli požáru, ale i kvůli podezření z možných dronových útoků. „Z důvodů, které letiště nemohlo ovlivnit, bylo ve Vnukově zavedeno dočasné omezení přistávání a vzletů letadel,“ uvedli zástupci letiště.

„Z bezpečnostních důvodů byly některé lety přesměrovány na jiná letiště moskevského leteckého uzlu,“ dodalo bez dalšího upřesnění.

K obnovení provozu došlo v 10:50 moskevského času, informovala TASS. “ V současné době komplex funguje ve standardním režimu,“ uvedla agentura.

Je to už druhý velký požár v oblasti za dva dny, v noci na čtvrtek hořelo v autoservisu poblíž letiště Domodědovo. Ani u něj nebyla zveřejněna příčina.

Zatímco ve čtvrtek ruské ministerstvo obrany informovalo, že v Moskevské oblasti byly sestřeleny dva drony, v pátek se žádná taková informace neobjevila, sestřeleny byly jen dva ukrajinské drony mířící na Kursk.

Nedaleko Moskvy hoří, Rusové oznámili sestřelení 13 dronů

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám