Hlavní obsah

Odepsali mě. Slovenskému důchodci 140 tisíc za operaci nesprávného kolena nestačí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nitra

Soudem přiznané odškodnění ve výši 6000 eur (140 tisíc korun) za operaci nesprávného kolena považuje František Rapan (78) za katastrofu. „Nikdo nebere v úvahu, že mě odepsali do konce života,“ řekl televizi Markíza bývalý fotbalista.

Foto: TV Markíza

František Rapan

Článek

Proti rozsudku okresního soudu v Nitře se chce odvolat. Od nemocnice žádal původně odškodnění ve výši 65 tisíc eur (1,5 milionu korun). „Určitě se odvolám,“ potvrdil.

Nemocnice argumentuje tím, že bývalý sportovec měl i druhé koleno ve špatném stavu. Právní zástupce důchodce Samuel Baránik to označil za účelovou obranu. „Operatér nevěděl, v jakém stavu je levé koleno. Neměli k tomu žádná předoperační vyšetření,“ zdůraznil právní zástupce.

„S tím druhým kolenem neměl žádné problémy. To byla jeho opora, na té noze vše zvládal,“ řekla manželka operovaného důchodce Eva.

Rapana operovali před čtyřmi lety v nitranské nemocnici. Měli mu vyměnit pravý kolenní kloub za umělý. Lékaři se však na operačním sále pomýlili a umělý kloub mu nasadili do druhé nohy. Rapan to zjistil, když se probral z narkózy.

Selhání lékařů potvrdil slovenský úřad pro dohled nad zdravotní péčí. Nemocnice se za chybu omluvila.

Slovenskému exfotbalistovi operovali nesprávné koleno

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám