Hlavní obsah

Novopečený dánský král se vykupuje knihou. Aféra s nevěrou ale bobtná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve chvílích, kdy média velebí připravovanou knihu novopečeného dánského krále Frederika X. (55) jako veřejné vyznání lásky manželce, královně Marii (51), vyšlo najevo, že jeho nevěra zřejmě není jednorázový úlet, ale dlouhodobý vztah.

Nová kniha novopečeného dánského krále Frederika XVideo: Reuters

 
Článek

S Marií se Frederik seznámil v roce 2000 v Sydney během olympijských her a setkání s atraktivní brunetkou dodnes označuje za své „největší štěstí“. Ve své nové knize mimo jiné vypráví, že královna Markéta II. (83) ve svém projevu při svatbě páru v roce 2004 zdůraznila, že Frederik u Marie našel klid.

Německý týdeník Bunte na svém webu zvolil výmluvný titulek, v němž píše, že první kniha Frederika jako krále „je také vyznáním lásky Marii“.

Marie Dánská: Z princezny koloběžky královnou stylu

Styl
Foto: Ritzau Scanpix Denmark, Reuters

Královský polibek při nedělní korunovaci

Král se zamiloval

Jenže je tu stále i skandál s Frederikovou údajnou nevěrou. O něm média hojně psala už před jeho nástupem na trůn. Jeho pověst poznamenaly záběry, jak loni v říjnu opouští ráno apartmá mexické herečky Genovevy Casanovové (47). Aféra přišla znovu na přetřes při korunovaci, kdy se řešilo, jak je Marie napjatá nebo že byl jejich polibek chladný, a nyní se opět vrací v plné síle.

„Vztah mezi Genovevou a Frederikem se táhne už rok. Bylo to mnohem hlubší než přátelství,“ prozradila v televizním pořadu TardeAR na stanici Tele Paloma Barrientosová (66), renomovaná španělská novinářka a odbornice na šlechtu.

Až dosud se svět domníval, že Frederik se na konci října v Madridu dopustil přešlapu, když strávil noc s Genovevou Casanovovou (47), mexickou moderátorkou a herečkou – a nechal se přitom načapat paparazzii.

Palác o tomto incidentu mlčel, hvězda mexických telenovel, která si zahrála i ve filmu Miloše Formana Goyovy přízraky, to vysvětlila: „Jsme jen přátelé, na fotkách není nic vidět.“ Poté se blondýnka z očí veřejnosti úplně vytratila.

Zálety nastávajícího dánského krále ničí náladu před korunovací

Evropa
Foto: Profimedia.cz

Genoveva Casanovová v říjnu 2022 v Madridu

Podle španělské novinářky si ale televizní kráska získala srdce dánského krále, napsal list Bild. „Frederik byl do Genovevy zamilovaný a stále je zamilovaný. Nebyl to žádný flirt – Genoveva na flirtování není. Nebylo to flirtování,“ prohlásila Barrientosová.

Barrientosová je prý jedinou osobou, se kterou Genoveva Casanova stále mluví. A tak také ví, kde Frederikova údajná láska sledovala jeho nástup na trůn včetně veřejného balkonového polibku královského páru: „Je v Mexiku a letěla s běžnou leteckou společností. Ne soukromým letadlem.“

Palác prý o nevěře věděl

Podle Barrientosové se královská rodina o aféře dozvěděla během loňského roku „Na dánském dvoře se o tom vědělo a vyvolalo to znepokojení,“ uvedla s tím, že rozvod s Marií by znamenal „velký problém“.

Novinářka se domnívá, že Frederik mohl v říjnu odcestovat do Madridu, zatímco jeho manželka pobývala pracovně v New Yorku, „aby se rozloučil s Genovevou, protože už věděl, že jeho matka abdikuje“.

Suverénní a disciplinovaná Marie se dlouhá léta těšila pověsti nejdůležitější opory dědice trůnu. Avšak od chvíle, kdy se objevily zvěsti o záletech, nešel v řeči těla páru přehlédnout do očí bijící chlad.

Barrientosová také víří spekulace, proč fotografové načapali korunního prince zřejmě při posledním setkání. „Co když je to všechno spiknutí dánské královské rodiny, které chtěla ukončit jejich vztah s ohledem na abdikaci královny Markéty? A co když bylo v jejich zájmu vyprovokovat tuto aféru, aby Marii uklidnili, že už je konec?“ dohaduje se.

Domnívá se, že rozvod před Frederikovou korunovací by byl pro jeho image problematický. „Pokud se v budoucnu jako král rozhodne odloučit se, je to něco úplně jiného,“ dodává.

William spěchal do nemocnice za Kate

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám