Hlavní obsah

William spěchal do nemocnice za Kate

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Princ William ve čtvrtek navštívil svou ženu Kate, která se v londýnské nemocnic zotavuje po operaci břicha. Podle stanice BBC na nejbližší dny zrušil svůj program. Ten měnili i další blízcí princezny z Walesu, rodiče Carol a Michael Middletonovi či sestra Pippa s manželem. Do nemocnice kvůli prostatě půjde příští týden i král Karel III.

Foto: Profimedia.cz

Princ William odjíždí z londýnské nemocnice, kde byl navštívit svou ženu Kate, která se tam zotavuje z operace břicha

Článek

Jedenačtyřicetiletý následník britského trůnu ve čtvrtek spěchal do londýnské nemocnice, kde leží jeho o rok starší manželka Kate, která tam strávila druhou noc po úspěšné operaci břicha. Oficiální zprávy o zdravotním stavu princezny z Walesu jsou podle BBC „uklidňující a naznačují blížící se uzdravení“.

Kensingtonský palác nezveřejnil podrobnosti o její diagnóze, informoval pouze, že šlo o plánovaný zákrok v oblasti břicha.

Foto: David Cliff, ČTK/AP

Princezna z Walesu během cesty na korunovaci svého tchána, krále Karla III. (květen 2023)

„Má se za to, že nesouvisel s rakovinou,“ uvedla stanice. Podle BBC je však zjevné, že šlo o vážnou záležitost, když má Kate „naplánované“ dva týdny v nemocnici a poté víc než dva měsíce rekonvalescence. Předpokládá se, že princezna z Walesu se vrátí ke svým oficiálním povinnostem až po Velikonocích, které letos připadají na konec března.

Plán královských akcí se asi změní

I poté ale podle BBC nejspíš plán královských akci dozná změn. William a Kate možná zruší plánovanou jarní cestu do Itálie.

Kromě zdravotního stavu princezny Kate znepokojuje britskou veřejnost také blížící se hospitalizace krále Karla III., který příští týden podstoupí zákrok kvůli benigním (nezhoubným) změnám na prostatě.

Foto: Pool, Reuters

Král Karel s chotí Camillou na zámku Balmoral v den prvního výročí úmrtí královny Alžběty II. (8. září 2023)

„Je v pořádku, děkuji mnohokrát. Už teď se těší, až se vrátí do práce,“ odpověděla ve čtvrtek královna Camilla (76) na dotaz, jak se má její 75letý choť.

BBC v souvislosti s královou diagnózou připomněla, že s prostatou se nyní léčí také americký ministr obrany Lloyd Austin, který o svém stavu zpočátku neinformoval ani prezidenta Joea Bidena.

Princezna Kate je po operaci, do nemocnice půjde i král

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám