Hlavní obsah

Neprojedete! Německo vrátilo od hranic už téměř 16 tisíc lidí

Německá policie v uplynulém týdnu vrátila od hranic s Českou republikou a rakouskou spolkovou zemí Tyrolsko bezmála 16.000 lidí. Z nich více než 4500 se do Německa pokusilo vstoupit bez negativního testu na koronavirus. Podle informací deníku Bild am Sonntag bylo od 14. do 20. února při vjezdu do Německa zkontrolováno přes 104.000 osob.

Foto: Matthias Rietschel, Reuters

Němečtí policisté na hranici kontrolují české řidiče

Článek

Německá policie vracela z hranice také z důvodu absence dokladu o úspěšně provedené on-line registraci či proto, že lidé nespadali mezi skupiny s udělenou výjimkou pro vstup do země.

Vláda v Berlíně minulý týden označila Česko, Slovensko a většinu území rakouského Tyrolska za oblasti s vysokým výskytem koronavirových mutací. Zavedla také hraniční kontroly, kvůli nimž se na některých úsecích tvořily i mnohakilometrové kolony.

Uzavření hranic je v českém zájmu, tvrdí německý ministr vnitra

Evropa

Od předchozí neděle mohou do země vstupovat pouze němečtí občané a cizinci s povolením k pobytu. Výjimku mají řidiči nákladních aut a pendleři pracující ve vybraných odvětvích, především ve zdravotnictví. Musejí se však prokázat koronavirovým testem starším ne více než 48 hodin.

Německý policejní prezident Dieter Romann vyjádřil spokojenost s tím, že podíl odmítnutých z hranice se od vyhlášení opatření postupně snižuje. Lidé si podle něj na kontroly zvykají a chovají se v souladu s pravidly.

Uzavření hranic dělá těžkou hlavu českým exportérům

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám