Hlavní obsah

Uzavření hranic je v českém zájmu, tvrdí německý ministr vnitra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín
Aktualizováno

Obnovení kontrol na německo-českých hranicích je i v zájmů Čechů a jejich boje s pandemií nemoci covid-19. Ve čtvrtek to na dálničním přechodu Breitenau/Krásný Les na sasko-českém pomezí prohlásil německý ministr vnitra Horst Seehofer.

Foto: Hannibal Hanschke, Reuters

Spolkový ministr vnitra Horst Seehofer

Článek

"Omezení jsme zavedli z jediného důležitého důvodu, a to je ochrana obyvatel před velmi nakažlivým a potenciálně smrtelným virem," řekl Seehofer o obnovených hraničních kontrolách. Ty Německo znovu zavedlo v neděli, od které je Česko považováno za oblast s výskytem mutací. "Takové opatření máme proti všem zemím, kde jsou mutace," doplnil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na hranicích s Německem se tvořily v pondělí dlouhé kolony kvůli kontrolámVideo: AP

Uzavření hranic dělá těžkou hlavu českým exportérům

Domácí

Seehofer řekl, že zpřísnění režimu je důležité. "Je to i v zájmu Čechů," uvedl německý ministr vnitra. I díky tomuto opatření dostává podle Seehofera Česko větší příležitost k boji s pandemií a k přerušení přenosu nákazy.

Stejné opatření jako proti Česku zavedlo od neděle Německo i proti rakouské spolkové zemi Tyrolsko.

Na hranicích v Rozvadově je osmikilometrová fronta, němečtí průmyslníci si zoufají

Koronavirus

Seehofer řekl, že ke čtvrtečnímu ránu německá policie na těchto hranicích zkontrolovala 50 tisíc lidí, z nichž 10 tisíc do Německa nevpustila. Ke kontrolám poznamenal, že německá policie prověřuje všechna osobní auta bez výjimky, v případě nákladních aut postupuje s ohledem na dopravní situaci.

Reklama

Výběr článků

Načítám