Hlavní obsah

Navalného tělo nevydají ruští vyšetřovatelé dřív než za dva týdny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruští vyšetřovatelé si tělo opozičního politika Alexeje Navalného nechají ke zkoumání ještě minimálně čtrnáct dní. Nechtějí ho vydat, protože je podle nich potřeba ho podrobit blíže nespecifikovanému chemickému vyšetření. Vdova po zesnulém politikovi je přesvědčená, že byl otráven novičokem.

Matka Alexeje Navalného navštívila úřad vyšetřovatele v SalecharduVideo: Reuters

 
Článek

Informaci uvedl server Ukrajinska pravda s odkazem na Navalného mluvčí Kiru Jarmyšovou.

„Vyšetřovatelé právníkům a Alexejově matce řekli, že jim tělo nedají. Bude dalších 14 dní pod jakýmsi chemickým vyšetřením,“ uvedla Jarmyšová v pondělí odpoledne na síti X.

Vyšetřovatelé neukázali tělo zesnulého opozičního politika ani jeho matce, která v pondělí navštívila márnici v Salechardu. Skrývají ho už téměř tři dny.

Vdova Julija je přesvědčená, že jejího muže otrávili novičokem. Šéf Kremlu Vladimir Putin podle jejích slov Navalného zabil, protože „ho nedokázal zlomit“.

To je podle ní důvod, proč ruské úřady tělo schovávají a nechtějí ho vydat. Obvinila je, že čekají na to, až z jeho těla vyprchají stopy nervově paralytické látky novičok.

Tisíce lidí podpořily petici za vydání Navalného těla rodině

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám