Hlavní obsah

Na Ukrajině zadrželi ruské agenty. Prý plánovali vraždu ministra obrany

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Ukrajinská tajná služba SBU zadržela dva lidi pracující zřejmě pro ruskou tajnou službu, kteří údajně plánovali zabít ukrajinského ministra obrany Olekseje Reznikova a šéfa ukrajinské vojenské rozvědky GUR Kyrala Budanova. Tvrzení se nedalo ověřit z nezávislých zdrojů, napsala agentura Reuters.

BEZ KOMENTÁŘE: Na Ukrajině zadrželi ruské agenty, prý plánovali vraždu ministra obrany Video: SBU

 
Článek

Podle ukrajinské tajné služby ruská vojenská rozvědka GRU plánovala využít diverzní skupinu ke třem vraždám. Třetí obětí měl být nejmenovaný ukrajinský aktivista.

Foto: Ukrainian Presidential Press Ser, Reuters

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj (vpravo) a ukrajinský ministr obrany Oleksij Reznikov před jednáním s polským ministrem obrany Mariuszem Blaszczakem.

Jeden ze zadržených pochází z východu Luhanské oblasti, kterou od roku 2014 kontrolují proruští separatisté. Na Ukrajinu se tento muž, který se dříve zapojil do bojů proti ukrajinským silám, dostal přes Bělorusko a byl zadržen v Kovelu i se svým komplicem, obyvatelem Kyjeva. Oběma mělo být slíbeno za každou vraždu 100 000 až 150 000 dolarů.

Kolik měla mít skupina celkem členů, jasné není.

Foto: SBU

BEZ KOMENTÁŘE: Na Ukrajině zadrželi ruské agenty, prý plánovali vraždu ministra obrany

Reklama

Výběr článků

Načítám