Hlavní obsah

Na Slovensku se strhla další bitka na volebním mítinku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva týdny před slovenskými parlamentními volbami se odehrála další bitka, tentokrát na mítinku hnutí Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti (OLaNO) Igora Matoviče. Neznámý muž měl plivnout na kandidáta OLaNO Tomáše Holkoviče, který ho vzápětí dvakrát udeřil do tváře. Stalo se to v sobotu na předvolební akci Matovičova hnutí v bratislavské čtvrti Petržalka.

Foto: Facebook Tomáše Holkoviče

Tomáš Holkovič kandidoval za OLaNO

Článek

Předseda OLaNO na sociální síti tvrdí, že neznámý muž plivnul šestadvacetiletému Holkovičovi do tváře. „Nenávist, kterou tu tři roky Fico, Kaliňák, fašisté a spol. burcovali v lidech nás přerostla. Mnozí lidé už zcela ztratili zábrany,“ uvedl Matovič na sociální síti.

Matovič v neděli oznámil, že Holkovič odstupuje z kandidátky OLaNO. „Pokud by tak neučinil sám, stáhli bychom ho z kandidátky my,“ dodal Matovič. Holkovič byl na 44. místě kandidátky a podle slovenských médií je juniorským mistrem světa v kickboxu.

Ve středu se před Úřadem vlády v Bratislavě konala tisková konference strany Směr-sociální demokracie k migraci. Tiskovou konferenci narušil Matovič na voze s ampliony. Vzápětí byl fyzicky napaden exministrem vnitra za Směr Robertem Kaliňákem, který se Matovičovi snažil vytrhnout z ruky mikrofon.

„Jdi do pr*ele, mafiáne Kaliňáku,“ řval na něj Matovič a kopl Kaliňáka do hrudi. Kandidát Směru Glück poté dvakrát udeřil Matoviče do tváře. Pak zasáhli policisté a členy Směru od automobilu odtlačili. Glück kandiduje za Směr z 53. místa kandidátky a ani po útoku na Matoviče z kandidátky neodstoupil.

Ostuda na Slovensku: Expremiér Matovič a bývalý ministr vnitra Kaliňák se servali na veřejnosti

Evropa

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám