Hlavní obsah

Další bitka politika na Slovensku. Kandidáta zbili v soutěži vaření guláše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bitka expremiéra Igora Matoviče a bývalého ministra vnitra Roberta Kaliňáka ve středu před úřadem vlády v Bratislavě nebyla jediným střetem, který byl vyvolán blížícími se volbami. Kandidáta strany Svoboda a Solidarita (SaS) Miroslava Martinku už v srpnu napadli na akci, jejíž součástí bylo vaření guláše v obci Mojtín v okrese Púchov. Martinka tehdy skončil zakrvácený na zemi.

Další předvolební rvačka na SlovenskuVideo: tvnoviny.sk

 
Článek

Kandidát SaS byl 26. srpna na soutěži ve vaření guláše jedním z porotců, když ho prý zcela bezdůvodně napadla dvojice mužů. Martinka seděl na židli, když ho najednou polili pivem, skopli ze židle a začali ho mlátit. Na chvíli měl být dokonce v bezvědomí.

O jednom z útočníků nic neví, ale druhý je údajně známá firma, a když se opije, bije se na každé akci.

Martinka před parlamentními volbami nechce podniknout žádné právní kroky. „Jsem sice na fotografiích celý od krve, řádně mi tam naložili, ale teď nevím,“ řekl kandidát na poslance pro deník Nový čas.

Ostuda na Slovensku: Expremiér Matovič a bývalý ministr vnitra Kaliňák se servali na veřejnosti

Evropa

Přiznal, že už před rokem měl incident s partou, která kradla dřevo. „Dělám strážce přírody, zastavil jsem lidi, kteří kradli dřevo, a odplatili mi to tak, že mi podpálili dvě auta,“ uvedl Martinka.

Spojitost mezi těmito dvěma incidenty však nehledá a hodnotí to tak, že ho tentokrát napadli dva opilci.

Redakci deníku se však ozval další z aktérů konfliktu, který tvrdí, že bitku vyvolal právě Martinka.

„Řekl jsem Martinkovi, že má pěknou volební kampaň, a hned mě udeřil do tváře,“ řekl s tím, že má na to svědky. Tvrdí rovněž, že Martinka měl napadnout více návštěvníků akce kvůli neshodám v názorech na politiku.

Bitka Matoviče s Kaliňákem

K další potyčce, ve které figurovali politici, došlo ve středu ráno v Bratislavě. Tiskovou konferenci narušil na voze s ampliony Igor Matovič, expremiér a šéf hnutí Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti (OLaNO).

Vzápětí byl fyzicky napaden exministrem vnitra Robertem Kaliňákem.

Kaliňák otevřel dveře vozu a snažil se Matovičovi vytrhnout z ruky mikrofon. „Jdi do prdele, mafiáne Kaliňáku,“ řval na něj Matovič a kopl Kaliňáka do hrudi.

Vedle Kaliňáka se objevil další muž, který dvakrát udeřil Matoviče do tváře. Pak zasáhli policisté a členy Směru od automobilu odtlačili.

S debilem se nejedná. Fico schvaluje ránu pěstí Matovičovi

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám