Hlavní obsah

Ostuda na Slovensku: Expremiér Matovič a bývalý ministr vnitra Kaliňák se servali na veřejnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava
Aktualizováno

V Bratislavě před Úřadem vlády se ve středu ráno konala tisková konference strany Směr-sociální demokracie k migraci. Tiskovou konferenci narušil na voze s ampliony Igor Matovič, expremiér a šéf hnutí Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti (OĽANO). Vzápětí byl fyzicky napaden exministrem vnitra Robertem Kaliňákem.

Záznam fyzické potyčky mezi Igorem Matovičem a Robertem KaliňákemVideo: Facebook/OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti

 
Článek

Předseda Směru Robert Fico právě mluvil do mikrofonu, když se za ním objevil automobil s reproduktory. Matovič označil představitele Směru za mafiány a bastardy.

Kaliňák otevřel dveře vozu a snažil se Matovičovi vytrhnout z ruky mikrofon. „Jdi do prdele, mafiáne Kaliňáku,“ řval na něj Matovič a kopl Kaliňáka do hrudi.

Foto: Facebook/OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti

Potyčka mezi Igorem Matovičem a Robertem Kaliňákem

Vedle Kaliňáka se objevil další muž, který dvakrát udeřil Matoviče do tváře. Pak zasáhli policisté a členy Směru od automobilu odtlačili.

Foto: Facebook/OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti

Potyčka mezi Igorem Matovičem a Robertem Kaliňákem

Matovič obvinil Směr, že je zodpovědný za smrt novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové a také za současný příliv migrantů na Slovensko. „Kvůli vám uteklo ze země 200 tisíc Slováků,“ řekl.

Foto: Facebook/OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti

Matovičův vůz na tiskové konferenci Směru

Šéf OĽANO zároveň vyčetl Směru, že právě zákon schválený za jejich vlády umožnil příchod migrantů na Slovensko. „Nebyl to náhodou zákon mafiána Kaliňáka? Na základě vašeho zákona mohou cizinci na Slovensku získat papírek, kvůli kterému chodí přes celou Evropu. Teď takhle lžete před volbami? Že se nestydíte,“ hlásil Matovič přes ampliony.

Když se mu Kaliňák snažil vzít mikrofon z ruky, tak Matovič křičel „Pusť to ty hajzle, je to můj majetek.“

Foto: Facebook/OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti

Potyčka mezi Igorem Matovičem a Robertem Kaliňákem

Zatímco Matovič označil Směr za „zkorumpované zloděje, kteří zničili a rozkradli Slovensko“, přítomní členové Směru označovali Matoviče za „čistého blázna“.

Dvě rány do obličeje schytal Matovič také od třicetiletého Richarda Glücka, který za Směr kandiduje z 53. místa kandidátky.

Prokuratura zrušila obvinění slovenského exministra vnitra Kaliňáka

Evropa

Matovičovu kampaň s Fiaty 500 ohrozilo podezření z korupce

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám