Hlavní obsah

S debilem se nejedná. Fico schvaluje ránu pěstí Matovičovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předseda Směru Robert Fico prohlásil, že šéf hnutí Obyčejní lidé (OLaNO) Igor Matovič „dostal to, pro co si přesně přišel“. Fico tak reagoval na situaci, kdy slovenský exministr vnitra a místopředseda Směru Robert Kaliňák napadl Matoviče na středeční tiskové konferenci strany Směr-sociální demokracie, která se týkala migrace.

Vyjádření Roberta Fica ke středečnímu incidentu Igora Matoviče a Roberta KaliňákaVideo: FB Robert Fico

 
Článek

„Když jsem byl na vojně, tak mě tam vždy učili, že s debilem, s bláznem, se nedá vyjednávat a že jedna facka je lepší než 30 minut vyjednávání,“ prohlásil Robert Fico ve videu, které ve středu večer zveřejnil na svém facebookovém účtu.

Fico tak reagoval na incident ze středečního rána, který se stal v Bratislavě při tiskové konferenci. Místopředseda Směru Robert Kaliňák při ní totiž napadl šéfa Obyčejných lidí Igora Matoviče, který přijel na konferenci v automobilu s reproduktory, ze kterého označil představitele Směru za mafiány a bastardy.

Kaliňák k automobilu nejdříve přistoupil a pokusil se Matovičovi vytrhnout mikrofon z ruky. „Jdi do pr*ele, mafiáne Kaliňáku,“ řval Matovič na Kaliňáka, který se ho o mikrofon snažil připravit vícekrát.

Matovič se následně svého soka pokusil kopnout do hrudi, což Kaliňáka naštvalo natolik, že se celým tělem vrhl okýnkem do auta. Posléze se na scéně vedle Kaliňáka objevil i druhý muž, který Matoviče udeřil pěstí do obličeje.

Obvinění Matoviče

Matovič obvinil Směr, že je zodpovědný za smrt novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové. „Kvůli vám uteklo ze země 200 tisíc Slováků,“ přidal další obvinění.

Záznam fyzické potyčky mezi Robertem Kaliňákem a Igorem MatovičemVideo: Facebook/OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti

Šéf OLaNO zároveň vyčetl Směru, že právě zákon schválený za jejich vlády umožnil příchod migrantů na Slovensko. „Nebyl to náhodou zákon mafiána Kaliňáka? Na základě vašeho zákona mohou cizinci na Slovensku získat papírek, kvůli kterému chodí přes celou Evropu. Teď takhle lžete před volbami? Že se nestydíte,“ hlásil Matovič z automobilu.

Když se mu Kaliňák snažil vzít mikrofon z ruky, tak Matovič křičel: „Pusť to, ty hajzle, je to můj majetek.“

Zatímco Matovič označil Směr za „zkorumpované zloděje, kteří zničili a rozkradli Slovensko“, přítomní členové Směru označovali Matoviče za „čistého blázna“.

Dvě rány do obličeje schytal Matovič také od třicetiletého Richarda Glücka, který za Směr kandiduje z 53. místa kandidátky.

Ostuda na Slovensku: Expremiér Matovič a bývalý ministr vnitra Kaliňák se servali na veřejnosti

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám