Hlavní obsah

Na Sibiři zahynulo šest lidí při havárii vrtulníku, zavadil o elektrické dráty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nejméně šest lidí zahynulo poté, co se na Sibiři zřítil vrtulník Mi-8. Stroj při přistání zavadil o dráty elektrického vedení, napsala agentura TASS. Dalších osm lidí utrpělo zranění, z toho tři byli ve velmi vážném stavu. Nejasnosti přitom panují ohledně počtu lidí na palubě, podle prvních informací jich bylo 13, jiné zdroje uvádějí 15 osob.

V Rusku se zřítil vrtulník Mi-8, šest lidí zahynuloVideo: Reuters

 
Článek

Neštěstí se stalo v obci Tjungur v Altajské republice, ležící ve stejnojmenném pohoří v jižní části Sibiře. Helikoptéra při přistání zavadila o dráty, spadla a začala hořet, uvedl zdroj ruské státní agentury ze zdravotnické služby.

„Osm lidí bylo zraněno, tři jsou ve vážném stavu, mají popáleniny na 90 procentech tělech,“ napsala agentura TASS, že popáleniny různého stupně mají všichni ranění. Na zemi zřejmě pád stroje nikoho dalšího nezranil ani nezpůsobil žádné škody.

Zpravodajský server Meduza upozornil na videa, která se objevila na sociálních sítích a zachycují následky neštěstí. Jsou na nich vidět hořící trosky vrtulníku na travnaté ploše a za ním je vidět sloup elektrického vedení se strženými dráty.

Stroj podle ruské agentury patřil společnosti Altaj Avia a cestovali jím turisté. Některé ruské zdroje uvádějí, že na palubě bylo 13 lidí. Ruská federální agentura pro leteckou dopravu Rosaviacija ale uvedla, že na palubě stroje bylo 15 lidí: tři členové posádky a 12 cestujících.

Zřícený stroj podle zveřejněných videí zcela zachvátily plameny, požár se následně rozhořel na ploše 150 metrů čtverečních, napsala agentura TASS s tím, že krátce po poledni zasahující tým oznámil jeho uhašení.

V Rusku se zřítila stíhačka a další vrtulník

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám