Hlavní obsah

V Rusku se zřítila stíhačka a další vrtulník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V ruské Brjanské oblasti, která hraničí s Ukrajinou, se v sobotu zřítil vrtulník a poté i stíhačka. Informovala o tom agentura TASS s odvoláním na ruské úřady. Agentura Reuters uvedla, že podle videonahrávek zveřejněných na ruských sociálních sítích byl vrtulník očividně sestřelen.

Foto: Twitter/Gazeta.ru, Bez zdroje

Pád a následný výbuch vojenského letounu Su-34  loni v říjnu u obytného domu v ruském Jejsku

Článek

Podle prvních informací při pádu vrtulníku zemřeli dva lidé, podle ruské agentury TASS posádka stroje. Osud letců ze stíhačky Su-34 zatím není znám.

Vrtulník nad městem Klincy (asi 50 kilometrů od ukrajinských hranic) podle TASS vzplál a poté se zřítil, aniž někoho zasáhl. Ukrajinská agentura Unian s odvoláním na video zveřejněné na sociálních sítích uvedla, že vrtulník ve vzduchu explodoval.

„Mohl být zasažen raketou protivzdušné obrany,“ sdělil Unian. Podle ruských zdrojů byl ale příčinou havárie vrtulníku požár motoru.

Z videí zveřejněných ruskými blogery podporujícími ruskou válku na Ukrajině je ale podle Reuters patrné, že vrtulník ve vzduchu explodoval a pak se zřítil k zemi v plamenech. Neověřené komentáře u videa spekulují, že vrtulník ruské výroby Mi-8 zasáhla raketa ruské protivzdušné obrany.

Stíhačka Su-34 se podle TASS zřítila „nedaleko ukrajinské hranice“. Příčinu ani následky jejího pádu zatím úřady neupřesnily.

Pokud by šlo v obou případech z Brjanské oblasti o nehody, pak by byly druhou a třetí za uplynulých 24 hodin. V pátek se totiž na Krymu při cvičném letu zřítil ruský bitevní vrtulník Mi-28. Také tentokrát zahynuli oba letci na palubě. Ruské ministerstvo obrany v předběžné zprávě uvedlo, že příčinou havárie bylo selhání zařízení.

Na Krymu se zřítil ruský vrtulník

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám