Hlavní obsah

Mohutný požár a exploze v ruské továrně na výrobu tanků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozsáhlý požár vypukl v neděli večer v Čeljabinsku v areálu jedné z největších ruských továren na výrobu tanků. Obyvatelé města slyšeli i mohutnou explozi, na sociálních sítích se objevilo množství videí zachycujících hořící areál. Plameny, které se již podařilo uhasit, se podle ruských úřadů rozšířily od transformátoru.

Hlavní továrnou na výrobu tanků v Rusku otřásla po požáru masivní explozeVideo: AP

 
Článek

Na místě zasahovalo šest hasičských vozů a dvě sanitky, napsal regionální web 74. ru, aniž by se zmínil o případných raněných.

„K požáru došlo v trafostanici. Už je zlikvidován, žádné oběti nejsou. Nejedná se o výrobní areál, jedná se o infrastrukturní zařízení. Nijak to neovlivní provoz závodu,“ citoval server strohé oznámení Čeljabinského traktorového závodu.

Ten je nyní navzdory svému názvu především významným dodavatelem ruské armády, v čeljabinské továrně se vyrábějí motory pro tanky T-72, T-90, obrněnec BMPT Terminator či samohybná děla 2S3 Akacija, 2S19 Msta-S, 2S35 Koalicija-SV, podotkla ukrajinská agentura Unian s tím, že továrna se po ruské invazi ocitla na západním sankčním seznamu.

Obří požár u vojenského letiště u Moskvy vyděsil místní obyvatele. Úřady mlčely

Válka na Ukrajině

Nejméně čtyři mrtví po výbuchu v ruské továrně na střelný prach

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám