Hlavní obsah

Nejméně čtyři mrtví po výbuchu v ruské továrně na střelný prach

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejméně čtyři mrtvé a dvanáct raněných si vyžádal výbuch v továrně na střelný prach v Kotovsku ve středním Rusku, oznámilo ruské ministerstvo pro mimořádné situace. Podle gubernátora Tambovské oblasti Maxima Jegorova je příčinou exploze „lidský faktor“, nikoliv teroristický útok. Požár se podle něj již podařilo uhasit.

Foto: Profimedia.cz

Exploze. Ilustrační foto.

Článek

„Dnes došlo k výbuchu v Tambovské továrně na střelný prach a následně k požáru. Příčinou požáru je lidský faktor. Jednoznačně prohlašuji, že se nejedná o teroristický útok,“ napsal Jegorov na svém účtu na síti Telegram.

„Zaměstnanci továrny a obyvatelé okolních oblastí nejsou v nebezpečí,“ dodal Jegorov s tím, že výroba v továrně pokračuje „jako obvykle“.

Nejméně jeden z dvanácti zraněných je v kritickém stavu, napsal ruský telegramový kanál 112. Požár podle něj zasáhl omezenou plochu o rozloze zhruba jednoho metru čtverečního.

Továrna v Kotovsku vyrábí munici pro ruskou armádu, včetně projektilů pro dělostřelecké systémy a střelného prachu pro náboje do ručních zbraní, poznamenal web The Moscow Times. Ten připomněl, že už v roce 2016 zabila exploze v továrně pět lidí.

Úterní smrtící výbuch je přitom jedním z několika, k nimž v ruských továrnách na výbušniny v posledních měsících došlo.

V květnu byli zabiti dva dělníci v továrně na výbušniny v Permské oblasti, k podobnému incidentu došlo v únoru v továrně v Samarské oblasti, kdy jeden člověk zemřel a tři byli zraněni, poznamenal web.

Exploze u ruského ropovodu. Země hlásí útoky dronů

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám