Hlavní obsah

Maďaři odhalili mezi převaděči migrantů hledaného vraha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maďarští policisté zadrželi třiadvacetiletého tureckého převaděče, po němž turečtí policisté pátrali kvůli vraždě a členství v teroristické organizaci. V úterý to uvedla maďarská agentura MTI.

Foto: police.hu

Zadržení převaděči na maďarské hranici, listopad 2023 (ilustrační foto)

Článek

Policejní hlídka se u obce Sármellék západně od Balatonu pokusila zastavit dodávku, ale její řidič odbočil na vedlejší silnici a z místa utekl. „V dodávce bylo deset migrantů. Všichni se označili za občany Turecka,“ uvedla agentura.

Sedmadvacetiletého řidiče a mladšího převaděče, který dodávku s migranty doprovázel v osobním voze, zadržela maďarská policie po několika dnech u města Székesfehérvár. „Vyšetřovatel zahájil řízení ve věci převaděčství a soud vzal oba do vazby,“ dodala agentura MTI.

Vyšetřování ukázalo, že mladší z mužů je v Turecku podezřelý z vraždy a byl na něj vydán zatykač. Turecká policie po něm pátrala také kvůli nelegálnímu držení zbraně a kvůli činnosti v teroristické organizaci.

Tlak migrantů způsobil Brusel, tvrdí šéf maďarské diplomacie

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám