Hlavní obsah

Tlak migrantů způsobil Brusel, tvrdí šéf maďarské diplomacie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel podporuje migraci, a tím zvýšil tlak ilegálních migrantů na střední Evropu. Po oznámení slovenské vlády, že země od čtvrtka zavádí kontroly na hranicích s Maďarskem, to na sociální síti uvedl šéf maďarské diplomacie Péter Szijjártó.

Foto: Milan Malíček, Právo

Maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó

Článek

„Brusel neustále prosazuje povinné kvóty na přerozdělení migrantů, a tím podporuje činnost převaděčů jako obchodního modelu. Kvóty na přerozdělení migrantů působí na migranty jako magnet,“ tvrdí Szijjártó. „Pokud existují povinné kvóty k přerozdělování migrantů, stačí jim říct, aby vyrazili na cestu, a pokud se dostanou dovnitř, pak si je státy rozdělí a mohou zůstat,“ dodal maďarský ministr zahraničí.

Foto: Profimedia.cz

Policejní kontroly na slovensko-maďarském hraničním přechodu Milhosť–Tornyosnémeti, archivní foto

Šéf maďarské diplomacie vyzval Brusel, aby okamžitě ukončil svou migrační politiku a stáhl z programu dne povinné kvóty na přerozdělení migrantů. „Obchodní model převaděčů je potřeba rozbít co nejdůraznějšími prostředky a migraci je potřeba zastavit, nikoliv manažovat,“ zdůraznil Szijjártó.

Po Česku a Polsku zavádí kontroly na hranicích se Slovenskem i Rakousko

Evropa

Maďarský ministr zahraničí vyslovil naději, že v příštích volbách do Evropského parlamentu získají v Bruselu rozhodující pozice takoví politici, kteří chtějí migraci zastavit a nechtějí lákat do Evropy další a další migranty.

Web 444.hu v této souvislosti upozornil, že maďarská vláda letos propustila z vězení přes 1400 pašeráků lidí s odůvodněním, že kapacita maďarských věznic není dostačující.

Slovensko zavádí kvůli migrantům kontroly na hranicích s Maďarskem

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám