Hlavní obsah

Český horolezec zahynul po pádu u Mont Blanku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V jihovýchodní Francii v pátek přišel o život český horolezec. Třiapadesátiletý muž zemřel při sestupu z Mont Mauditu nedaleko nejvyšší alpské hory Mont Blanc, informoval místní deník Le Dauphiné Libéré.

Foto: pro Novinky.cz Milan Kolář

Mont Blanc

Článek

Český horolezec spadl při sestupu kolem 08:40. Nacházel se v průsmyku Mont Maudit v nadmořské výšce přes 4300 metrů na hranicích s Itálií, uvedl list na svém webu.

Muž se vydal na trasu k Mont Blanku sám z chaty Cosmiques po cestě přes tři vrcholy. Jako pohřešovaného jej nahlásila jeho manželka. Záchranáři převezli horolezcovy pozůstatky na vrtulníkovou základnu Les Bois.

V roce 2021 zahynul nedaleko Mont Blanku český běžec, který se v noci zřítil v průsmyku, když se účastnil ultramaratonu Ultra Trail du Mont Blanc (UTMB).

Také v roce 2017 zemřeli dva čeští turisté během jednoho dne ve francouzských Alpách. Muž a žena zahynuli při pokusu o zdolání masivu Mont Blanc.

Od turistů, kteří se odváží na Mont Blanc, chce starosta 370 tisíc

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám