Hlavní obsah

Kadyrov sám sebe usvědčil ze lži fotkou z „ukrajinské“ benzínky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ramzan Kadyrov, který je od roku 2007 neoficiálně prezidentem Čečenské republiky, se už několikrát snažil přesvědčit svět, že bojuje na Ukrajině. S poslední fotografií ale dokázal, že lže.

Foto: Visegrad24/Facebook

Ramzan Kadyrov lže o tom, že je na Ukrajině

Článek

V pondělí zveřejnil fotografii, kde pózuje s kulometem na benzínové stanici. Tvrdil, že se nachází poblíž obléhaného města Mariupol. Na pumpě za ním je však zřetelně vidět značka čerpací stanice Rosněft, která ale na Ukrajině pobočky nemá.

Obávaní čečenští hrdlořezové jsou spíš jen PR trikem

Válka na Ukrajině

Na nápisu na pumpě za ním je vidět nápis Pulsar, což je značka Rosněftu, Ruskem kontrolované ropné společnosti. Rosněft na Ukrajině nevlastní žádné benzínové stanice. Upozornil na to britský deník The Telegraph.

Není to poprvé, co se chlubí svojí aktivitou na Ukrajině. Poté, co byli čečenští bojovníci vysláni k Mariupolu, zveřejnil video, jak se s nimi setkává. Tentýž den ale byl v hlavním městě Čečenska Grozný, přesun by nebylo možné stihnout.

Novinář britského Guardianu Karim Zidan na Twitteru napsal, že Kadyrov snímek nevydával za pořízený na Ukrajině. Pořídil ho prý jeho pobočník a umístil na Telegram s pozdravem určeným jeho příznivcům. Kde se ale fotka objevila jako první, lze těžko ověřit. Snímek navíc měla odvysílat i čečenská televize.

Kadyrov se chlubí, že byl u Kyjeva. Vyhrožuje ukrajinské tajné službě

Zahraniční

Kadyrov ve středu veřejně podryl postoj Ruska ve vyjednávání s Ukrajinou. Natočil video, ve kterém útočí na Vladimíra Medinského, ruského hlavního vyjednávače s Ukrajinou. Nelíbila se mu možnost, že by Rusko přistoupilo ke kompromisu.

Kadyrov už před Ruskou invazí na Ukrajinu pobízel Moskvu, aby si „vzala zpět Ukrajinu“ nebo aby „osvobodila její obyvatele“.

Reklama

Výběr článků

Načítám