Hlavní obsah

„Jen počkejte, bastardi.“ Medvěděv vyhrožuje teroristům odpovědným za masakr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Místopředseda Bezpečnostní rady Ruské federace a bývalý ruský prezident Dmitrij Medvěděv v souvislosti s pátečním masakrem v Moskvě prohlásil, že všichni zodpovědní za teroristický útok jsou od nynějška zákonným a hlavním cílem Ruské federace.

Foto: Profimedia.cz

Ruský exprezident Dmitrij Medvěděv

Článek

Tentokrát ale neuvedl, kdo přesně měl za útokem stát, v den masakru ale nepřímo obvinil Ukrajince, které později za viníky označil i šéf Kremlu Vladimir Putin stejně jako celá řada dalších ruských představitelů nebo propagandistů. Ani jeden z nich ovšem nepředložil žádné důkazy. K pátečnímu útoku se navíc hned třikrát přihlásil Islámský stát, podle něhož šlo o součást války se zeměmi bojujícími proti islámu.

„Všechny pomstíme. A všichni zúčastnění, bez ohledu na zemi původu nebo postavení, jsou od nynějška naším zákonným a hlavním cílem,“ uvedl v příspěvku na Telegramu Medvěděv. „Počkejte, bastardi,“ zakončil.

„Pokud se prokáže, že jde o teroristy kyjevského režimu, nelze s nimi a jejich ideovými inspirátory jednat jinak. Všichni musí být nalezeni a nemilosrdně zničeni jako teroristé. Včetně představitelů státu, který spáchal takové zvěrstvo,“ uvedl v pátek Medvěděv jen několik hodin po útoku.

Moskva už má jasno: Teroristé byli napojeni na Ukrajinu, Zacharovová zuří

Evropa

„Teroristé rozumí jen odvetnému teroru. Žádné soudy ani vyšetřování nepomohou, pokud se síle nebrání silou a smrtí a nereaguje se popravami teroristů a represemi proti jejich rodinám,“ uvedl dále místopředseda Bezpečnostní rady Ruské federace, aniž by zmínil, že Rusko každý den od 24. února 2022 páchá teroristické útoky na Ukrajině, kvůli kterým od začátku ruské agrese zahynuly desítky tisíc civilistů.

Ukrajince v sobotním proslovu obvinil i ruský prezident Vladimir Putin, který bez jakéhokoli důkazu uvedl, že připravovali pachatelům bezpečných přechod hranic. Kyjev jakékoli zapojení odmítá.

„(Pachatelé) se pokusili o útěk a cestovali směrem na Ukrajinu, kde pro ně bylo podle předběžných údajů na ukrajinské straně připraveno okénko k překročení státní hranice,“ prohlásil Putin v projevu, jehož přepis poskytla ruská vládní agentura TASS. Tato slova jsou ale v rozporu s vyjádřením běloruského velvyslance v Moskvě. Ten hovořil o tom, že bezpečnostní složky obou zemí spolupracovaly na tom, aby se prchající útočníci nedostali do Běloruska.

K teroristickému útoku se přihlásil Islámský stát (IS), a to hned třikrát. Poprvé se k útoku přihlásili už v pátek, podruhé v sobotu, kdy IS uvedl, že útok v Rusku je součástí války se zeměmi bojujícími proti islámu. Posléze IS skrz zpravodajskou agenturu Al-Amaq zveřejnil záběry z kamer připevněných na těla teroristů z pátečního moskevského masakru, při kterém podle poslední bilance zemřelo přes 150 lidí.

„Alláhu akbar.“ Islámský stát zveřejnil video z masakru u Moskvy

Evropa

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám