Hlavní obsah

Jednota důchodců na Slovensku otevřeně podpořila Pellegriniho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší seniorská organizace s téměř stotisícovou členskou základnou ústy svého předsedy Michala Kotiana oficiálně podpořila Petra Pellegriniho v nadcházejících prezidentských volbách na Slovensku. Podle vyjádření Jednoty důchodců na Slovensku Pellegrini seniorům příkladně pomáhá.

Foto: Jan Handrejch, novinky.cz

Předseda slovenského parlamentu Peter Pellegrini

Článek

Na podporu upozornil deník Sme s tím, že se tak stalo v sobotu. V ten den se Pellegrini účastnil oslav MDŽ, které jednota pořádala v Žilině. Video, na němž mu Kotian za jednotu vyjadřuje podporu, pak Pellegrini zveřejnil na sociální síti.

Jednota důchodců na Slovensku měla vždy blízko ke straně Směr-sociální demokracie premiéra Roberta Fica a po odchodu Pellegriniho ze Směru také k jeho nové straně Hlas-sociální demokracie. Společně vystupovali na tiskových konferencích a vzájemně se zvali na své akce.

Pellegrini se zkouší do Prezidentského paláce promlčet

Evropa

„V parlamentních volbách však Jednota přímo nikoho nepodporovala. Přímá politická podpora je problematická také proto, že sdružení má ve stanovách hned v prvním bodu, že je nezávislé na politických stranách,“ upozornil deník Sme.

Po říjnových volbách nová vládní koalice tvořená stranami Směr, Hlas a Slovenská národní strana schválila třináctý důchod a zdvojnásobila dotace na rekreační pobyty důchodců. Asi 14 tisíc seniorů také může letos využít příspěvek ve výši 100 eur (2527 korun) na rekondičně-rekreační pobyt. Dotaci přerozděluje Jednota důchodců na Slovensku a Konfederace odborových svazů.

Deník Sme konstatuje, že Kotian v roce 2019 neúspěšně kandidoval v eurovolbách za koalici Komunistická strana Slovenska a Vzdor-strana práce a byl členem komunistické strany.

První kolo prezidentských voleb na Slovensku by vyhrál Korčok

Evropa

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám