Hlavní obsah

Janukovyč prodělal infarkt a leží na klinice v Moskvě, píší v Rusku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

V ruském tisku v pátek znovu ožily spekulace o zdravotních problémech uprchlého ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyče. Podle některých je už dokonce po smrti.

Foto: Pavel Golovkin, ČTK/AP

Viktor Janukovyč

Článek

Zdroje listu Moskovskij komsomolec tvrdí, že Janukovyč byl hospitalizován na jedné z moskevských klinik s podezřením na infarkt.

Janukovyčův stav je podle moskevského listu špatný, ale vedení kliniky se k informacím o jeho zdraví odmítá vyslovit.

Zdroje ukrajinské agentury Unian hovoří o tom, že bývalý prezident je už po smrti, což psal ruský bulvár počátkem týdne. Informaci posléze dementoval samotný ruský prezident Vladimir Putin.

Uprchl do Ruska

Janukovyče odstavili od moci před dvěma týdny zákonodárci během nepokojů v Kyjevě. Prezident pak na pár dnů zmizel. Nakonec se objevil na jihu Ruska. Z Rostova na Donu ohlásil, že zůstává hlavou své země. [celá zpráva]

Ukrajina ho chce pohnat před soud za podíl na zabití osmi desítek demonstrantů během protivládních nepokojů. Požádala proto Rusko o jeho vydání a současně Interpol o vydání mezinárodního zatykače. [celá zpráva]

Související téma

Foto: Mykhailo Markiv/Presidential Press Service/Handout, Reuters

Ukrajinský prezident Viktor Janukovyč

Z Kyjeva zazněly i hlasy, že by měl Janukovyč stanout před Mezinárodním trestním soudem v Haagu. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám