Hlavní obsah

Francouzská prokuratura po brutální vraždě chlapce obvinila čtyři mladíky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzská prokuratura vznesla obvinění z vraždy proti čtyřem mladým lidem v souvislosti s úmrtím 15letého chlapce surově zbitého minulý čtvrtek u školy na předměstí Paříže. Informovala o tom v noci na pondělí agentura AFP. Mezi obviněnými jsou dva bratři, kteří podle vyšetřovatelů útok iniciovali, protože nechtěli, aby se jejich sestra bavila s chlapci o sexuálních tématech.

Foto: Profimedia.cz

Květiny položené ve škole ve Viry-Châtillon

Článek

Případ svou násilností šokoval Francii, v uplynulých dnech se k němu vyjadřovali i vládní představitelé včetně prezidenta Emmanuela Macrona. Starosta města Viry-Châtillon, kde se útok odehrál, v pátek uvedl, že jej měli na svědomí tři nebo čtyři pachatelé. Oběť skončila ve čtvrtek ve vážném stavu v nemocnici a v pátek krátce po poledni chlapec zemřel.

Úřady podle AFP obvinily tři nezletilé a jednoho 20letého mladíka a zároveň nastínily možný motiv útoku. Impulsem podle prokuratury bylo zjištění dvou bratrů, že „jejich sestra si psala s vrstevníky o otázkách spojených se sexualitou“.

Bratři chtěli s tímto skoncovat a tlačili na několik chlapců, aby se s jejich sestrou přestali bavit, uvedl prokurátor Grégoire Dulin. Pozdější oběť útoku se ale podle něj této výzvě nepodřídila, což vyústilo ve čtvrteční konfrontaci, do které bratři zatáhli dva kamarády. Starší z bratrů po útoku kontaktoval krizové složky, ovšem poskytl jim nepravdivé informace, uvedla prokuratura.

Třináctiletá nenosila hidžáb, spolužáci ve Francii ji zbili do bezvědomí

Evropa

Jako první na místo dorazili hasiči, kteří zahájili oživování. Po pár minutách si těžce zbitého hocha převzali zdravotníci a posléze jej převezli do Neckerovy nemocnice v Paříži, kde v pátek svým zraněním podlehl.

„Ti útočníci jsou zvířata. Byl to hotový lynč,“ uvedl starosta Jean-Marie Vilain. Dodal, že matka oběti je ve velmi špatném psychickém stavu a zhroutila se.

Spolužáci napadeného chlapce uvedli, že to byl „bezproblémový, usměvavý kluk, který se všemi dobře vycházel“. Podle listu Le Parisien se obávali, aby se útočníci nevrátili a nenapadli ve Viry-Châtillon další děti.

Ve Francii zemřel patnáctiletý hoch, kterého před školou surově zbila skupina maskovaných útočníků

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám