Hlavní obsah

Francouzce hrozí doživotí za vraždu tyrana, který ji celý život znásilňoval

– Chalon-sur-Saone

Ve Francii soudí ženu, která zavraždila svého celoživotního tyrana. Muže, jenž ji nejprve jako otčím znásilňoval, po propuštění z vězení s ní zplodil dítě, vzal si ji za manželku a následně ji obzvláště krutým způsobem nutil k prostituci. Příběh 40leté Valerie Bacotové rezonuje Francií. Petici za omilostnění týrané ženy podepsaly stovky tisíc lidí.

Foto: Profimedia.cz

Valerie Bacotová (uprostřed v šále) v budově soudu.

Článek

Ostře sledovaný proces v Chalon-sur-Saone v Burgundsku může skončit verdiktem doživotního vězení.

„Musela jsem to ukončit, byla jsem neustále vyděšená,“ líčí Bacotová v knize Všichni to věděli, jež vyšla minulý měsíc a hrůzný příběh barvitě vykresluje.

O pětadvacet let starší otčím Daniel Polette Bacotovou poprvé znásilnil v jejích dvanácti letech. Soud ho za to podle stanice CNN v roce 1996 poslal na dva a půl roku do vězení. Polette si svůj trest odseděl. Po propuštění ale Bacottovou znásilňoval dál. „Slíbil mé matce, že už to neudělá, ale dělal to,“ vypověděla Bacottová v pondělí podle listu Telegraph před francouzským soudem.

Foto: Profimedia.cz

Soud bude trvat minimálně do pátku.

Neměla, kam jít

V sedmnácti letech dnes 40letá žena otěhotněla a její matka, tou dobou už těžká alkoholička, ji vyhodila z domu. Bacotová proto šla za jediným člověkem, který jí mohl pomoct, zároveň jí ale provedl to nejhorší, co v životě prožila. „Chtěla jsem si své dítě nechat a nikoho jsem neměla, kam jsem měla jít?“ vysvětluje nyní.

Po léku na hubnutí zemřelo víc než 2000 lidí. Výrobce zaplatí odškodné

Evropa

Život s Polettem byl podle Bacotové peklem. Také on silně pil a byl čím dál agresivnější. „Nejprve mě fackoval. Pak mě začal kopat, a nakonec i škrtit,“ vzpomíná. V jednom případě na ni měl dokonce vzít kladivo. Kromě toho ji nutil k prostituci. Prodávat se musela řidičům kamionů, přičemž Polette se choval jako pasák, seděl v autě zaparkovaném nedaleko a dával Bacotové pokyny k uspokojování zákazníků vysílačkou. Mluvil na ni přes sluchátko ukryté v uchu.

Děti otce zakopaly

V průběhu osmnácti let společného života Bacotová s Polettem zplodila čtyři děti. Dvě z nich jí později pomáhaly zakopat jeho tělo.

Stalo se tak poté, co se Pollete začal „vyptávat na sexualitu“ jejich 14leté dcery. Tehdy si prý Bacotová definitivně řekla, že to „už musí skončit“. „Nechtěla jsem, aby trpěla tak jako já, chtěla jsem ji zachránit,“ tvrdí.

Soud potvrdil viníka v kauze vadných prsních implantátů, tisíce žen mají dostat odškodné

Zahraniční

Trýznění ukončila ranou do zátylku

V roce 2016 po dalším ponižující sexu se zákazníkem proto svého trýznitele zastřelila v jeho autě, jeho vlastní zbraní ranou do zátylku. Její čin proto nemůže být kvalifikován jako jednání v sebeobraně, byť – jak namítá obhajoba – jednala po 25 letech nelidského fyzického a psychického týrání a ve snaze zachránit dceru.

Petici za omilostnění Valerie Bacotové k pondělnímu večeru podepsalo téměř 600 tisíc lidí. Za vraždu jí však podle francouzského práva hrozí až doživotí. Soud by měl trvat minimálně do pátku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám