Hlavní obsah

Film o Thatcherové se nelíbí její rodině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Připravovaný film společnosti Pathé o bývalé premiérce Velké Británie Margaret Thatcherové se nelíbí její rodině. V pondělí to uvedl deník The Daily Telegraph. Snímek má vykreslovat Thatcherovou jako stárnoucí ženu trpící demencí, která se smutně ohlíží za svým životem.

Foto: Adrian Dennis, Reuters

Bývalá britská premiérka Margaret Thatcherová

Článek

Ačkoliv mohla skutečnost, že Margaret Thatcherovou ve filmu Železná lady, jak se Thatcherové přezdívalo, ztvární populární herečka Meryl Streepová, potěšit mnohé britské konzervativce, její děti byly vyděšeny, když se dozvěděly více o scénáři, napsal britský list. Thatcherová ve filmu například trpí samomluvou a neví o tom, že její manžel, Sir Denis Thatcher, zemřel.

„Mark a Carol (Thatcherovi) jsou vyděšeni tím, co se o filmu dozvěděli. Domnívají se, že (scénář) je jako levicové fantazírování“, citoval nejmenovaného rodinného přítele The Daily Telegraph.

Podle výkonného ředitele Pathé Camerona McCrackena se film soustřeďuje na otázku moci a ceny, jakou se za ni platí. „V tomto směru je to příběh každého jednotlivce, který kdy musel vyvažovat svůj osobní život s veřejnou kariérou,“ uvedl. Přiznal, že příběh se odvíjí z perspektivy nedávné minulosti. K otázce zdraví uvedl, že s ní tvůrci zacházejí citlivě. Ačkoliv je snímek fikcí, bude prý vyvážený a věcně přesný.

Reklama

Související články

Thatcherová trpí stařeckou demencí

Bývalá britská premiérka Margaret Thatcherová (82) trpí stařeckou demencí. Její dcera Carol napsala v knize, z níž přetiskl výňatky nedělník Mail on Sunday,...

Výběr článků

Načítám