Hlavní obsah

Dvouletého Émila zabil vlk, tvrdí starosta francouzské obce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smrt dvouletého Émila z malé francouzské vesnice Le Haut Vernet navzdory úsilí vyšetřovatelů stále zůstává zahalena tajemstvím. Není jasné, jak chlapec zmizel ze zahrady prarodičů, ani jakým způsobem zahynul. Starosta obce François Balique má ale jasno. Je přesvědčen, že se dítě stalo obětí vlků, kteří v okolí vesnice řádí, píší francouzská média.

Foto: Profimedia.cz

Jak zemřel dvouletý chlapec Émil, je obklopeno záhadou.

Článek

Émile zmizel loni 8. července. Stovky lidí po něm pátraly, ale marně. Po dítěti jako by se země slehla.

Po devíti měsících, letos 30. března, nalezl turista jeho lebku, a to necelé dva kilometry od vesnice Haut-Vernet. Pro detektivy to byl impuls, aby opět rozjeli vyšetřování. Výsledky jsou stále žalostné.

„Kosti samy o sobě nám neumožňují sdělit, co bylo příčinou smrti Émila. Vyšetřování bude pokračovat se stejnou intenzitou jako doposud,“ uvedl úřad státní zástupkyně.

Stovka policistů pátrala na Broumovsku marně. Žena zmizela beze stopy už před víc než dvěma lety

Krimi

Podle provedených analýz mohla s lebkou dítěte manipulovat zvířata, objevily se „malé praskliny“, „stopy po kousnutí“ a „posmrtné praskliny“. Zřejmě byly „způsobeny jedním nebo více zvířaty“, uvádí web mariefrance.fr.

Starosta spolu s obyvateli vesnice mají jasno. Dítě se stalo obětí vlka.

„Chlapce musel napadnout vlk. Tady se to jimi hemží. Chovatelé mají plné ruce práce, aby ochránili stáda ovcí. Říká se, že se vlk bojí člověka, ale když je to tak malé dítě, vlk ho chápe jako jinou kořist,“ vysvětluje jeden z obyvatel vesnice.

Také starosta Balique považuje teorii s vlky za nejpravděpodobnější. „Vlk může popadnout dítě a běžet s ním třeba půl hodiny, aniž by se zastavil a zmírnil tlak. Nikde nebude ani kapka krve,“ vypráví starosta.

Soud s údajným únoscem tříleté Maddie skončil dřív, než mohl začít

Evropa

Stéphane Chevrier, předseda mysliveckého svazu z Le Vernet, ale teorii, že by vlk napadl dítě, zpochybňuje. Podle jeho názoru vlci lidi nezabíjejí. „Nemyslím si, že by zaútočil. Je ale možné, že se mohl tělem dítěte živit a s mrtvolkou se pohyboval,“ řekl.

Chevrier přesto přiznal, že v oblast departementu Alpes-de-Haute-Provence, kam patří i vesnice Le Vernet, žije silná populace vlků.

Státní zástupce tvrdí, že žádnou z teorií neupřednostňují, ale jednu už opustili.

Detektivové se dříve zaměřovali na Émilova dědečka, protože se zjistilo, že byl v roce 1993 vyšetřován kvůli podezření ze znásilnění nezletilých. V té době byl vychovatelem v přísně katolickém sdružení Riaumont.

Během vyšetřování se přiznal k „fackování, kopání do zadku a někdy i úderům pěstí“, ale popřel sexuální zneužívání, napsal web oe24.at.

Francouzský chlapec Émile pohřešovaný od loňského léta byl nalezen mrtev

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám