Hlavní obsah

Soud s údajným únoscem tříleté Maddie skončil dřív, než mohl začít

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen devět minut stál před soudem Němec Christian Brückner, který je hlavním podezřelým v případu zmizení Madeleine McCannové. Proces, v němž je souzen mimo jiné za znásilnění 20leté servírky v letovisku Praia da Rocha, tedy jen kousek od hotelu, z nějž tehdy tříletá Maddie zmizela, se měl rozjet v pátek. Ještě před začátkem ale líčení museli odročit.

Němec podezřelý v případu zmizelé britské holčičky v roce 2007 v Portugalsku stanul před soudemVideo: AP

 
Článek

Dlouho očekávaný soud s Brücknerem, který je podezřelý z únosu malé Britky a má se zodpovídat i ze tří případů znásilnění a dvou případů sexuálního napadení dětí, skončil podle portálu Bild po devíti minutách.

Sotva totiž líčení u soudu v německém Brunswicku začalo, Brücknerovi čtyři obhájci vznesli námitku vůči jedné z přísedících. Upozornili na její příspěvky na sociálních sítích, v nichž v minulosti nabádala k atentátu na bývalého brazilského prezidenta Jaira Bolsonara, „toho vraha zvířat“, jak jej nazývala.

Foto: Met Police

Zmizelá Madeileine McCannová

Soud námitku obhájců podle agentury Reuters přijal. Proces tak kvůli nezpůsobilosti přísedící nemohl pokračovat a soud za ni bude muset hledat náhradu. Na ustanovení nové přísedící či přísedícího bude podle agentury Reuters potřeba týden, takže proces bude pokračovat příští pátek.

Násilník měl masku na obličeji

I když Brückner je hlavní podezřelý v případu Maddie, proces v Brunswicku se netýká jejího zmizení – tento případ se totiž stále vyšetřuje.

V procesu jde mimo jiné o údajné znásilnění servírky Hazel B., kterou v roce 2004, tři roky před zmizením Maddie, měl Brückner přepadnout v jejím bytě. Měl mít na obličeji masku, což je stejný modus operandi jako v případu znásilnění starší Američanky o rok později, z něhož je muž rovněž podezřelý.

V případech znásilnění je předvoláno 40 svědků, proces má mít 29 líčení.

Zmizení Madeleine McCannové bylo ohlášeno 3. května 2007. Dívka se ztratila během dovolené v apartmánu Praia da Luz v portugalském Algarve v době, kdy její rodiče večeřeli. Policie tehdy usoudila, že tříleté děvčátko bylo uneseno. Následovaly roky spekulací, domněnek a falešných stop, ale případ se dodnes nepodařilo vyřešit.

Pátrání po Maddie: U přehrady se hledala kamera podezřelého, můžou na ní být záběry dívky

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám