Hlavní obsah

Stovka policistů pátrala na Broumovsku marně. Žena zmizela beze stopy už před víc než dvěma lety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Broumov

Celodenní pátrací akce na Broumovsku, které se ve středu účastnila asi stovka policistů, skončila neúspěšně. Pátrali po Veronice Baníkové, která je nezvěstná od září 2021. V době zmizení jí bylo 34 let.

Foto: Policie ČR

Pohřešovaná žena z Broumovska

Článek

„V 18 hodin byla ukončena pátrací akce po pohřešované. Bohužel však bez kladného výsledku. Stovka policistů propátrala dvacet vytipovaných úseků o rozloze asi třináct kilometrů čtverečních,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Co se stalo s ženou, o níž nikdo neví už víc než 2,5 roku, zda je stále živá, nebo ne, policisté stále nevědí. Jednou z vyšetřovacích variant je i hypotéza, že se stala obětí trestného činu.

Policisté se sešli už po půl deváté. Rozřadili se do skupin, každá dostala do rukou mapu, kde měla vyznačený svůj svěřený úsek. Na místě byli i policejní psi, ale nebyli určeni primárně k vyhledávání. Zpočátku ztěžoval přítomným pátrání déšť, později se ale vyjasnilo. Policisté byli vybaveni „pícháky“ a lopatkami.

Foto: Policie ČR

Pátrací akce na Broumovsku

Akci policie zorganizovala poté, co se dostala k novým informacím týkajícím se období, kdy se žena 19. září 2021 rodině ztratila. Tehdy odešla ze svého bydliště v Broumově a už se nevrátila ani neozvala. V minulosti takto už několikrát odešla, vždy se ale po dvou až třech dnech sama vrátila.

V době odchodu měla na hlavě paruku s hnědými vlasy, jinak měla vlasy krátké, světle hnědé, uvedla policie.

„Hledalo se na různých místech, ale lze to lokalizovat podél silnice číslo 303,“ prozradila Kormošová s tím, že i přes negativní výsledek bude pátrání po nezvěstné ženě pokračovat.

„Kdo by o ní mohl podat jakoukoliv informaci, ať zavolá linku 158,“ požádala mluvčí Kormošová.

„Akce podobného rozsahu se zatím neplánuje. Přistoupili bychom k němu, pouze pokud bychom dostali nové relevantní indicie,“ dodala Kormošová.

Policisté v rojnicích hledají stopy po pohřešované ženě

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám