Hlavní obsah

Dva psi v Anglii pokousali stařenku k smrti, když hlídala vnuka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děsivá tragédie se odehrála v Jaywicku na jihovýchodě Anglie, kde starší dáma hlídala svého jedenáctiletého vnuka. Napadli ji dva psi a pokousali ji k smrti.

Foto: Profimedia.cz

Policie na místě tragédie v anglickém Jaywicku

Článek

Mělo jít o plemeno American Bully vyšlechtěné v 80. letech minulého století ve Spojených státech křížením amerického pitbulteriéra a amerického stafordširského teriéra s cílem získat svalnatějšího psa.

Osmašedesátiletá žena jménem Esther neměla šanci se ubránit. Psi patřili exmanželovi její dcery, která před dvěma lety zemřela. Seniorka se jich prý vždy bála. „Matka stále říkala, že ti psi jsou nebezpeční a příliš agresivní,“ řekla jiná dcera oběti serveru BBC.

Když paní Esther přišla minulou sobotu na návštěvu, majitel zvířat odešel a nechal babičku s vnukem samotné. Po chvíli k nim přišlo šest štěňat, která také zůstala v domě, a začala se mezi sebou prát.

Žena je chtěla dostat od sebe tím, že je odháněla koštětem. To se ale nelíbilo rodičům štěňat. Ihned přispěchali potomkům na pomoc a na ženu zaútočili.

Foto: Profimedia.cz

American Bully

Vnuk nato s křikem vyběhl z domu, aby přivolal pomoc. Sousedé se ještě snažili odstrčit psy od těžce zraněné ženy rýčem, ale bezvýsledně. Když dorazila lékařská záchranná služba, bylo už pozdě.

Policie později oba agresivní psy zastřelila, zatímco jejich mláďata předala do útulku, kde se jim dostane „odpovídající veterinární péče“.

Devětatřicetiletého majitele zvířat vyšetřovatelé zatkli a obvinili z trestných činů souvisejících s nedostatečným zajištěním nebezpečných psů. Později jej propustili na kauci. Dcera oběti uvedla, že její bývalý švagr neměl psy oficiálně registrované.

„Chtěli bychom moc poděkovat všem sousedům, že přišli na pomoc a pokusili se mamince zachránit život,“ řekla dcera.

„Obávám se, že se něco mohlo stát i mému synovcovi, kdyby neutekl z domu. Je mu jedenáct,“ dodala s tím, že sousedé při incidentu slyšeli, jak její matka křičí.

Italská provincie dělá psům testy DNA, aby pokutovala majitele, kteří po nich neuklízí

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám