Hlavní obsah

Dva koně, kteří řádili v centru Londýna, prodělali operace a jsou ve vážném stavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva koně britské královské kavalerie, kteří ve středu splašeně pobíhali v centru Londýna a utrpěli zranění, se museli podrobit operaci a jsou ve vážném stavu. Ve čtvrtek to potvrdilo britské ministerstvo obrany s tím, že veterináři je bedlivě sledují.

Po Londýně běželi splašení koněVideo: Reuters

 
Článek

Ministr obrany James Cartlidge pro televizní stanici Sky News uvedl, že se splašilo celkem pět koní, z nichž se čtyři utrhli a desítky minut panicky pobíhali městem. „Šlo o pět koní. Tři z nich jsou v pořádku, zatímco zbývající dva bohužel ve vážném stavu,“ uvedl ministr.

Podle upřesněných informací koně zranili sami sebe a také deset lidí včetně jezdců, které na počátku dramatické eskapády vyhodili ze sedla.

Nejhůře je na tom dvojice ořů, jejichž cval ulicemi metropole zachytili kolemjdoucí na mobilní telefony a tato videa zaplavila sociální sítě. Bílý kůň jménem Vida prudce narazil do stříbrného mercedesu taxislužby a způsobil si řezné rány, z nichž mu na hruď vytékala krev.

Foto: Profimedia.cz

Zraněný kůň Vida

Quaker rozbil čelní sklo autobusu

„Neviděl jsem, jak do mého auta vrazil, byl to ale velmi silný náraz. Lidé pak ke mně přibíhali, aby zjistili, jestli jsem v pořádku,“ uvedl taxikář, který v tu chvíli čekal na zákazníka.

Tmavý kůň jménem Quaker se poranil tak, že na jiném místě rozbil čelní sklo dvoupatrového autobusu.

Cartlidge ujistil, že k útěkům splašených armádních koní dochází velmi zřídka, přestože každý den je v londýnských ulicích v průměru 150 z nich. Středeční incident se odehrál poté, co se koně splašili ve chvíli, kdy míjeli staveniště, z nějž vycházely hlasité zvuky.

Centrem Londýna pobíhali splašení koně královské kavalerie

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám