Hlavní obsah

Drogové peklo ve Frankfurtu: Feťáci se potácejí jako zombie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud pracujete ve Frankfurtu nad Mohanem a cestujete vlakem nebo přijíždíte jako turista, musíte jím projít – drogové peklo nádražní čtvrti leží přímo mezi hlavním nádražím a bankovní čtvrtí. Mezinárodní společnosti nyní varují své zaměstnance před tamními neudržitelnými podmínkami.

Foto: Profimedia.cz

Červen 2023: policisté v civilu zatýkají po rvačce mezi narkomany v ulici Kaiserstrasse u frankfurtského hlavního nádraží

Článek

„Feťáci se povalují na ulicích, potácejí se zpoza aut jako zombie, křičí, neurvale obtěžují chodce. Drogy jsou k mání na každém rohu, zdrogované ženy nabízejí svá těla k prodeji. Pro velké společnosti ve frankfurtské bankovní čtvrti je to příliš násilné,“ líčil list Bild.

Zejména americké firmy nabádají zaměstnance, aby nebezpečnými ulicemi nechodili, a dávají jim rady, jak se bezpečně dostat z hlavního nádraží na pracoviště. Především noví zaměstnanci nebo interní obchodní cestující dostávají e-maily s radami, jak se vyhnout nádražní čtvrti.

Jeden americký zaměstnavatel z bankovního sektoru v e-mailu svým lidem předkládá velice podrobný návod, jak se bezpečně dostat do firmy pěšky: „Opusťte hlavní nádraží pravým východem, jděte pouze po povrchu, nepoužívejte metro. Přejděte Gutleutstrasse do parku Gallusanlage, pak zahněte opět doleva přes park Taunusanlage. Odtud se vydejte směrem k ulici Taunustor.“

Ne dosti na tom – firma na kratší vzdálenosti proplácí taxíky, aby její pracovníci nemuseli chodit pěšky.

Desítky tisíc lidí vyšly v Německu do ulic protestovat proti AfD

Evropa

Kdo může, ten uteče

„Pohled na zbídačené lidi je téměř nesnesitelný. Páchne to tu močí a všude se povalují odpadky. Stále více podniků utíká, naposledy řetězec fitness Kieser. Studio v Niddastrasse fungovalo od roku 1990 – jako nejstarší v celém Německu. Zákazníci i zaměstnanci se cítili nepříjemně a nebezpečně, takže fitko řeklo sbohem,“ líčí list Die Welt.

Na 53 hektarech zásobuje 300 dealerů asi pět tisíc narkomanů. Současně si toto prostranství oprávněně získalo nelichotivou pověst bašty kriminality – ročně zde dojde k takřka deseti tisícům trestných činů, 1100 přepadení, 900 kapesním krádežím a 250 případům pouličních loupeží. Polovina všech pouličních loupeží ve Frankfurtu nad Mohanem se odehrává v oblasti mezi hlavním nádražím a bankovní čtvrtí.

Peter Postleb (75), bezpečnostní expert a bývalý poradce frankfurtského starosty, varuje před poměry v nádražní čtvrti už léta. „Jako kolemjdoucí se bohužel rychle dostanete do konfliktu se scénou, která se stala velmi agresivní, jste obtěžováni a někdy i napadáni! Není divu, že americké firmy v okolí varují své zaměstnance před nebezpečím,“ řekl Bildu.

Muž v Německu na ulici pobodal dvě děti, které se vracely ze školy

Evropa

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám