Hlavní obsah

Muž v Německu na ulici pobodal dvě děti, které se vracely ze školy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dramatický zásah policie se ve středu kolem poledne odehrál v západoněmeckém Duisburgu, kde muž na ulici pobodal a vážně zranil dvě děti ve věku devíti a deseti let při cestě ze školy domů. Kriminalisté krátce po činu dopadli 21letého podezřelého.

Foto: Profimedia.cz

Policisté na místě činu

Článek

Podle deníku Bild jsou oběťmi chlapec a dívka, kteří navštěvují katolickou školu ve čtvrti Marxloh. Motiv útoku je zatím nejasný.

Obě krvácející děti se po napadení dovlekly zpět do školy, kde jedna z učitelek zavolala záchrannou službu. Lékaři poskytli zraněným školákům na místě první pomoc a vrtulníkem je dopravili do nemocnice.

Učitelka, která se o zraněné děti v první chvíli starala, je v péči psychologa. Policisté oblast kolem místa činu uzavřeli a vyzvali svědky události, aby se přihlásili. Veřejnosti prý už nehrozí žádné nebezpečí.

Deník Rheinische Post s odvoláním na nejmenované bezpečnostní zdroje uvedl, že zadrženým podezřelým je 21letý muž bulharského původu. Útočník byl podle listu vyzbrojen nejen nožem, ale i kladivem. Zda byl s napadenými dětmi v nějakém příbuzenském vztahu, není jasné.

Teprve minulý čtvrtek se odehrál krvavý útok ve škole v nedalekém Wuppertalu. Pravděpodobný 17letý útočník o přestávce bez varování zaútočil nožem na spolužáky a sedm jich zranil. Následně si přivodil vážné zranění. Mladík patrně trpěl duševní chorobou.

Cestující bez jízdenky v Německu brutálně napadl průvodčí. Škrtil ji a pomočil

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám