Hlavní obsah

Český turista v Tatrách přepadl přes zábradlí a zřítil se do hloubky 50 metrů

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Padesátiletý český turista ve čtvrtek večer přežil padesátimetrový pád ze Slavkovské vyhlídky ve Vysokých Tatrách. „Měl obrovské štěstí, že pád přežil a ještě sám dokázal přivolat pomoc. Zůstává záhadou, jak se mu podařilo přepadnout přes zábradlí,“ uvedla Horská záchranná služba (HZS) na svém webu.

Foto: Profimedia.cz

Vysoké Tatry. Ilustrační foto

Článek

Čech telefonoval horským záchranářům 22.30 hodin. Oznámil, že spadl z vyhlídky, a stěžoval si na bolesti páteře a nedostatečnou citlivost nohou. Byl zaklíněný v hloubce 50 metrů pod větvemi husté kosodřeviny.

Horští záchranáři se k němu spustili na lanech a na místě ho ošetřili. S podezřením na zranění páteře a pánve ho zafixovali a s pomocí nosítek ho vytáhli zpět na vyhlídku.

Následně zraněného transportovali na Hrebienok, kam pro něj přijela posádka rychlé zdravotní pomoci. Záchranná akce byla ukončena před pátou hodinou ranní a zúčastnilo se jí pět profesionálních a tři dobrovolní horští záchranáři.

Slavkovská vyhlídka se nachází v nadmořské výšce 1531 metrů na výstupu na Slavkovský štít (2452 m n. m.). Je z ní výhled do Malé a Velké Studené doliny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám