Hlavní obsah

Castro poprvé přijel do Evropy na státní návštěvu

Paříž
Aktualizováno

Kubánský prezident Raúl Castro zahájil v pondělí státní návštěvu Francie. Je to jeho vůbec první cesta do Evropy ve funkci hlavy státu. Návštěva je vnímána jako důležitý krok pro narovnání vztahů Kuby a Západu, uvedla agentura AFP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Raúl Castro se sešel s Françoisem HollandemVideo: Reuters

 
Článek

Čtyřiaosmdesátiletý Castro byl přivítán pod Vítězným obloukem, načež projel poloprázdnou třídou Champs-Élysées, vyzdobenou kubánskými vlajkami, kterou dala policie až na pár skupin kubánských příznivců a dalších diváků z bezpečnostních důvodů vyklidit.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Castro dorazil do Evropy poprvé od té doby, kdy v roce 2006 převzal po bratru Fidelovi funkci prezidenta. V Paříži byl ale už dříve, víkend ve francouzské metropoli strávil soukromým programem.

Foto: ČTK/AP

Francouzský prezident François Hollande vítá Raúla Castra.

Kubánský režim postupně zlepšuje své vztahy se Západem, loni po více než půlstoletí obnovil vztahy se Spojenými státy.

Castro se v pondělí setkal s francouzským protějškem Françoisem Hollandem, který návštěvu předem hodnotil jako „novou fázi v posilování vzájemných vztahů“.

Castro do Paříže přijel jen necelý týden po Hasanu Rúháním, prezidentovi Íránu, vůči němuž Francie společně s dalšími evropskými zeměmi a USA donedávna uplatňovala sankce kvůli jeho kontroverznímu jadernému programu. [celá zpráva]

Foto: ČTK/AP

Kubánský prezident Raúl Castro v Paříži

Související téma:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám