Hlavní obsah

Část letadel se z Běloruska přesunula zpět do Ruska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Část ruských letadel se přesunula z Běloruska do Brjanské oblasti na západě Ruska, napsal list Ukrajinska pravda s odvoláním na satelitní snímky. Letecká technika je momentálně na letišti Seša. Svědčí o tom satelitní snímek ze 6. dubna, který má deník k dispozici.

Foto: Ukrajinska pravda

Satelitní snímek z letiště Seši v ruské Brjanské oblasti

Článek

Na letišti je 19 stíhaček, minimálně 20 vojenských vrtulníků. Současně jsou tam umístěny vojenské transportní letouny AN-124 a IL-76.

Již dříve běloruský telegramový kanál Gayun uvedl, že od 3. dubna některé ruské vrtulníky Mi-8, Mi-26 a Ka-52 vzlétly z letiště Mačuliši u běloruského Minsku směrem k Seši. Tyto stroje byly vidět na satelitním snímku letiště Mačulishi 28. března.

Rusko už dokončilo stažení všech svých sil, které operovaly v okolí Kyjeva a města Černihiv na severu Ukrajiny, tvrdí zdroje z Pentagonu. Omezení bojových aktivit v těchto oblastech již dříve avizoval ruský ministr obrany Sergej Šojgu, který tvrdí, že nastal čas soustředit se na hlavní cíl operace v podobě osvobození Donbasu na jihovýchodě Ukrajiny.

Vojenští analytici předpokládají, že v Donbasu se může rozhodnout o osudu celé války na Ukrajině, kterou Rusko zahájilo 24. února.

Reklama

Výběr článků

Načítám