Hlavní obsah

Boeing přejel v ruském Permu ranvej. Jde o druhý případ na stejném letišti za dva měsíce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letoun ruské společnosti Smartavia směřující z Petrohradu do Permu při přistání na permském letišti přejel ranvej. Na palubě bylo 186 pasažérů a šest členů posádky, nikomu se nic nestalo. Jde již o druhý podobný případ na stejném letišti za dva měsíce.

Foto: Profimedia.cz

Letoun ruské společnosti Smartavia na moskevském letišti Domodědovo, ilustrační foto

Článek

O případu informuje ruská agentura RBK s odvoláním na tiskovou zprávu letiště, kterou zveřejnilo na svém účtu na Telegramu. Letiště Bolšoje Savino bylo po incidentu uzavřeno.

„Pasažéři byli převezeni do letištní budovy. Pozemní obsluha letiště řeší otázku evakuace letounu na stojánku,“ praví se ve zprávě. Dle předběžného závěru Uralské dopravní prokuratury k nehodě došlo v důsledku nepříznivých povětrnostních podmínek.

V září nedobrzdil a přejel ranvej permského letiště Boeing 737-800 turecké letecké společnosti AnadoluJet.

Tehdy ruské úřady prohlásily, že pilot dceřiné společnosti Turkish Airlines „nezvládl řízení stroje při přistání“. Z fotografií pořízených po nehodě je patrné, že i tehdy panovalo na letišti spíše nepříznivé počasí.

V letadle ruských aerolinek se během stoupání otevřely dveře

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám