Hlavní obsah

V letadle ruských aerolinek se během stoupání otevřely dveře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrůzný zážitek za sebou mají cestující ruské společnosti IrAero. Během stoupání z letiště v jakutském Maganu se kvůli technickému problému otevřely dveře letadla a stroj se tak musel okamžitě vrátit na zem. Nikomu z 25 cestujících se během incidentu nic nestalo, některým však odletěly pokrývky hlavy nebo osobní věci.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

K incidentu došlo minulou neděli a potvrdily ho samotné aerolinky IrAero. Dveře letadla An-26-100 se otevřely ve více než dvou kilometrech vlivem technické závady, kdy v uzávěru došlo k poklesu tlaku.

Jeden z cestujících pořídil záběry, na kterých je slyšet ohlušující proudění vzduchu a je vidět látka, která kvůli otevřeným dveřím divoce vlaje. „Naštěstí se nikomu z 25 cestujících ani členům posádky nic nestalo,“ cituje server Independent prohlášení letiště v Maganu. „Čepice některých lidí odletěly do bílé prázdnoty.“

Letadlo krátce po otevření dveří zamířilo zpět na zem. Sergej Lidrik, který byl na palubě, pro server New York Post uvedl, že cesta skončila dříve, než vůbec začala. „Lidé byli nejprve v šoku. Odletěly jim čepice,“ uvedl.

Další z pasažérů, kteří nejsou jmenováni, serveru East2West sdělili, že cestující v zadní části letadla skoro zmrzli. „Muže, který seděl vzadu, to málem odfouklo. Zrovna si rozepnul bezpečnostní pás,“ uvedl.

Mluvčí aerolinek IrAero incident potvrdil s tím, že šlo o charterový let mezi Irkutskem, Jakutskem a Maganem. Cestujícím bylo po návratu na výchozí letiště nabídnuto ubytování a byla ustanovena vyšetřovací komise, která bude pátrat po tom, jak mohlo k závadě dojít.

Posádka letadla musela ve vzduchu hasit požár. Na palubě vzplál laptop

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám