Hlavní obsah

Erdoganův mluvčí kategoricky popírá zvěsti o infarktu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mluvčí tureckého prezidenta kategoricky popřel „nepodložené zvěsti“, že Recep Tayyip Erdogan (69) prodělal infarkt a je v nemocnici. „Slavnostního otevřeni jaderné elektrárny Akkuyu se prezident zúčastní prostřednictvím živé videokonference,“ oznámil Fahrettin Altun.

Foto: Presidential Press Office, Reuters

Turecký prezident Erdogan zdraví své příznivce během volebního shromáždění v Manise.

Článek

Erdogan kvůli náhlým zdravotním obtížím ve středu přerušil předvolební kampaň. Podle listu Hürriyet zrušil i čtvrteční program.

„Nebude na shromáždění v Mersinu,“ oznámil Erkan Kandemir, místopředseda jeho Strany spravedlnosti a rozvoje (AKP). „Žádné množství dezinformací ale nemůže zastínit fakt, že Turci svého vůdce podporují a že jeho AKP je připravená vyhrát volby,“ doplnil Altun.

Erdogan nasliboval plyn zdarma a nižší daně. V průzkumech už zase vede

Zahraniční

Erdoganovo zdraví se stalo předmětem spekulací poté, co se kvůli prezidentově indispozici muselo na 20 minut přerušit natáčení rozhovoru pro televizní stanice Ülke TV a Kanal 7. Prezident svou indispozici vysvětlil tím, že má střevní chřipku. Vzápětí na radu lékařů zrušil svůj další program.

Turecko čekají za dva týdny prezidentské a parlamentní volby. V boji o post hlavy státu proti Erdoganovi stojí opoziční kandidát Kemal Kiliçdaroglu, který podle některých průzkumů s prezidentem drží krok, podle jiných o několik procent prohrává.

Volby v Turecku se konají 14. května, 3,5 milionu voličů registrovaných v zahraničí může začít hlasovat už dnes.

Erdoganův vyzyvatel veřejně přiznal, že je alevita

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám