Hlavní obsah

Další podezřelá smrt. Podnikatele našli zastřeleného na přehradě u Moskvy

Na Kljazminské přehradě u Moskvy kolemjdoucí našli tělo zastřeleného padesátiletého podnikatele Alexandra Fertova, kterému patřilo několik stavebních a zemědělských firem. Oznámil to ve čtvrtek na svém webu deník Kommersant. Po pachateli vraždy úřady pátrají.

Foto: Profimedia.cz

Most přes řeku Kljazma.

Článek

Podle listu Moskovskij komsomolec je nepravděpodobné, že by motivem byla loupež, protože na místě činu se našly peníze a doklady. Podnikatel, který měl trvalé bydliště v Moskvě, měl na své jméno zaregistrováno 12 střelných zbraní, ale žádná se nenašla u jeho těla, poznamenala televize REN TV.

V poslední době v Rusku přišlo o život za podezřelých okolností několik vysoce postavených manažerů. Na počátku měsíce média informovala, že po pádu z okna nemocnice v Moskvě zemřel předseda správní rady ropného koncernu Lukoil Ravil Maganov. Sedmašedesátiletý Maganov, který byl viceprezidentem Lukoilu, byl na ošetření v šestém patře moskevské nemocnice. Na internetu se objevily spekulace, že spáchal sebevraždu. Tyto informace zatím nikdo nepotvrdil.

Záhadná smrt ruského oligarchy. Miliardáře nalezli s prostřelenou hlavou v bazénu

Evropa

Podle médií šlo již o sedmé podezřelé úmrtí vysoce postaveného ruského manažera jen v letošním roce.

Tělo bývalého viceprezidenta plynárenské společnosti Novatek Sergeje Protoseni se našlo v dubnu v zahradě vily ve španělském Lloret de Mar, kde trávil velikonoční svátky. Milionář se podle všeho oběsil, v domě byla nalezena i mrtvá těla jeho manželky a dcery, obě s bodnými ranami.

Bývalý viceprezident Gazprombanky Vladislav Avajev byl rovněž v dubnu nalezen mrtvý ve svém moskevském bytě. Údajně nejprve zabil svou manželku a dceru a následně spáchal sebevraždu.

Šéf ruského Lukoilu vypadl v nemocnici v Moskvě z okna

Zahraniční

V květnu pak zemřel další bývalý vysoce postavený manažer Lukoilu Alexander Subbotin. Podle informací, které se objevily v médiích, zemřel na selhání srdce poté, co navštívil šamana, který mu měl poskytnout alternativní léčbu.

Reklama

Výběr článků

Načítám