Hlavní obsah

Chytlavá ukrajinská píseň oslavuje turecké drony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V souvislosti s tím, jak ukrajinská strana zveřejňuje úspěšné zásahy bezpilotních letounů turecké provenience Bayraktar, se objevil i hudební videoklip oslavující jak tento stroj, tak i ukrajinské úspěchy v likvidaci ruských raketových systémů.

Bayraktar song

 
Článek

Ukrajincům se daří likvidovat raketové a dělostřelecké systémy invazních sil Ruské federace pomocí tureckých bezpilotních letounů Bayraktar TB2 (česky Vlajkonoš). Není jasné, jak jsou útoky četné a úspěšné, nicméně záběry ničení ruských strojů se lavinovitě šíří po sociálních sítích.

Ukrajinská armáda proto tento týden zveřejnila píseň, ve které turecké stroje oslavuje. „Přišli okupanti do naší Ukrajiny, uniformy nové, válečné mašiny,“ zpívá se v písni. „Ale trochu se jim roztavil inventář... Bayraktar,“ zní konec první sloky.

Ukrajinci zničili dronem ruský protiraketový systém Buk

Evropa

V následujících slokách píseň popisuje, na jaké všechny aspekty ruské agrese je odpovědí právě Bayraktar. „Kremelská zrůda spřádá svou propagandu a lidé hltají jeho slova. Teď ale naučil se jedno nové ruský car... Bayraktar,“ zní poslední sloka.

Bayraktar TB2 je turecké bezpilotní letadlo vyvinuté v roce 2014 a nasazené v boji poprvé v roce 2018 v rámci tureckých operací proti kurdským milicím. Dokáže nést až čtyři bomby MAM.

Reklama

Výběr článků

Načítám