Hlavní obsah

Čaputová se bude bránit nařčení, že je agentka USA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová zvažuje právní kroky kvůli výrokům některých politiků, kteří ji označují za americkou agentku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zuzana Čaputová na snímku z roku 2019

Článek

Expremiér Robert Fico (Směr-sociální demokracie) například hlavě státu vzkázal, aby si vyřídila americké občanství a dělala velvyslankyni USA na Slovensku. Stalo se tak v narážce na fakt, že ambasadorku Bridget Brinkovou chce prezident Joe Biden pověřit řízením zastupitelského úřadu v Kyjevě.

Slovenskou dohodu s USA kritizuje opozice i e-shop s hračkami

Evropa

Obvinění o americkém vlivu označila hlava státu za lži. „Je to absurdní, už mám toho dost. Je to politická hra, ale toto je za hranicí politické kultury nebo toho, co je vhodné. Dokonce si myslím, že i za hranicí toho, co je zákonné,“ řekla v diskusním pořadu Rádia Expres. Fico s oblibou opakuje, že pozice prezidentky není slovenská ani evropská, ale čistě americká.

Nemůžeme vypadat jako slabý článek. Čaputová je pro posílení NATO na Slovensku

Evropa

Čaputová včera při telefonátu s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským slíbila, že obě země projednají trvalé zvýšení garantovaných kapacit pro přepravu zemního plynu ze SR na Ukrajinu.

Reklama

Výběr článků

Načítám