Hlavní obsah

Víme, co je naše povinnost. Hizballáh prohlásil, že je plně připraven zapojit se do války s Izraelem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bejrút

Šíitské hnutí Hizballáh je připraveno zapojit se spolu s Hamásem do války proti Izraeli. Oznámil to Naím Kásem, druhý nejvýše postavený činitel této organizace. „Jsme plně připraveni, a až přijde čas jednat, uskutečníme to,“ řekl na propalestinské demonstraci v Bejrútu. Svůj projev pronesl v den, kdy Libanon navštívil íránský ministr zahraničí Hosejn Amírabdolláhján.

Foto: Zohra Bensemra, Reuters

Představitel Hizballáhu Naím Kásem během demonstrace v Bejrútu

Článek

„My, jakožto Hizballáh, přispíváme ke konfrontaci a budeme k ní i nadále přispívat v souladu s naší vizí a plánem,“ prohlásil Kásem na shromáždění. Kásem též řekl, že šiítské hnutí se nenechá ovlivnit výzvami „velmocí, arabských zemí a zástupců OSN“, aby se nevměšoval do války. „Hizballáh zná své povinnosti,“ řekl.

„Hassane Nasralláhu, udeř na Tel Aviv,“ skandoval přitom podle stanice France24 přítomný dav výzvu nejvyššímu vůdci Hizballáhu.

Izraelská armáda naposledy v pátek informovala, že se na hranici s Libanonem dostala do přestřelky s ozbrojenci Hizballáhu, kteří pálili do Izraele. Oznámila přitom, že po stanovištích šíitské skupiny v Libanonu pálila z děl i tanků a udeřila na ně i za pomoci bezpilotních letounů.

Líbáme ruce těch, co zaútočili na sionistický režim, řekl íránský ajatolláh Chameneí

Blízký a Střední východ

Izrael a Gaza v souvislostech: Velký speciál Novinek o Blízkém východě

Blízký a Střední východ

Reklama

Výběr článků

Načítám