Hlavní obsah

U Damašku explodoval autobus s Íránci, deset mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Damašek

Na damašském předměstí ve čtvrtek explodoval autobus s íránskými poutníky. Podle zdrojů agentury Reuters byla v autobusu přijíždějícího z Íránu bomba. Zdroje televize Sky News hovoří o nejméně desítce mrtvých. Místní satelitní televize hlásí několik desítek obětí a zraněných, syrské oficiální zdroje o incidentu zatím neinformovaly.

Foto: Josef Hora, Právo

Ilustrační foto

Článek

Íránská televize oznámila, že autobus vybuchl, když tankoval u benzinové stanice. Podle jejího zdroje zahynulo šest lidí, mezi nimiž byli dva řidiči autobusu a také zaměstnanci benzinové pumpy. Íránské zdroje hovoří o bombě, která byla umístěna pod autobusem.

Libanonská televize tvrdí, že mezi oběťmi nebyl nikdo z pasažérů. Vyloučila také teroristický útok. Podle ní výbuch způsobila plynová bomba, která byla v zavazadlovém prostoru a patřila některému z cestujících.

Útok se odehrál na předměstí Zajnab, které je častým cílem šíitských poutníků. Právě ve čtvrtek v Sýrii jedná šéf íránské Nejvyšší rady národní bezpečnosti Saíd Džalílí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám