Hlavní obsah

Pracovnici britské ambasády v Libanonu našli mrtvou u silnice

Bejrút
Aktualizováno

Policie v Libanonu vyšetřuje vraždu zaměstnankyně britského velvyslanectví v Bejrútu Rebecky Dykesové. Její tělo bylo objeveno v sobotu u silnice na okraji hlavního města. Podle libanonských médií byl zatčen podezřelý taxikář. Řidič pracoval pro společnost Uber a už dříve zákon porušil.

Foto: Profimedia.cz

Rebecca Dykesová

Článek

Zhruba třicetiletá Dykesová strávila podle listu Guardian páteční večer v kavárně ve společnosti přátel. Odtud měla odejít sama okolo půlnoci. Její tělo bylo nalezeno u silnice vedoucí z libanonského hlavního města směrem na severovýchod. Žádné doklady u něj nebyly.

Dykesová pracovala v Bejrútu od ledna letošního roku jako projektová ředitelka ministerstva pro mezinárodní rozvoj.

Okolnosti úmrtí jsou nejasné. Stanice BBC s odkazem na policejní zdroje uvedla, že Dykesovou někdo uškrtil. Vyšetřovatelé údajně pracují s verzí únosu. V pondělí byl zatčen podezřelý taxikář a libanonské sdělovací prostředky informovaly, že vrahův motiv byl kriminální, nikoliv politický.

Televize SkyNews s odkazem na zdroje z libanonské tajné služby sdělila, že řidič pracoval pro firmu Uber a už dříve opakovaně porušil zákon.

Foto: Profimedia.cz

Rebecca Dykesová

„Jsme ze ztráty naší milované Rebecky zdrceni. Snažíme se pochopit, co se stalo,“ uvedla v prohlášení pro média rodina zesnulé.

Britské ministerstvo zahraničí oznámilo, že je v souvislosti s případem v kontaktu s libanonskými úřady.

Reklama

Výběr článků

Načítám