Hlavní obsah

Na internetu jsou další snímky popraveného Husajna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAGDÁD

Po internetu kolují další nelegální snímky z popravy bývalého iráckého prezidenta Saddáma Husajna. Jsou to detailní záběry Saddámova těla zachyceného zřejmě krátce po popravě. Na jednom z nich je zřetelně vidět širokou krvácející ránu na krku a podlitiny v obličeji.

Článek

Záznam o délce 27 vteřin, jenž se objevil v pondělí na stejných internetových stránkách jako předchozí záběry z Husajnovy popravy, ukazuje tělo bývalého iráckého diktátora ležící na márách, zakryté bílou přikrývkou. Saddám Husajn je na snímcích stále oblečen do bílé košile a černého saka, v němž byl popraven. Na detailním záběru hlavy jsou patrny podlitiny v obličeji a na krku velká otevřená rána.

V doprovodném zvukovém záznamu údajně jakýsi muž vyzývá jiného, aby se rychle podíval a odešel. Hovořící muž se zdá být zaměstnancem odpovědným za převoz těla. Je pravděpodobné, že právě on vpustil do místnosti druhou osobu s videokamerou, jíž si mohl splést s fotoaparátem.

První muž:"Rychle, rychle, prosím, pouze jeden záběr."
Druhý muž:"Ano, já vás slyším."
První muž: (zvedá hlas, když filmování probíhá déle než by stačilo k vyfocení jednoho snímku):"No tak, co je?"
Druhý muž:"Já vás slyším, slyším vás."
První muž: (k někomu třetímu):"Abu Ali, pojď sem a udělej s tím něco." (a pokračuje): "No tak, habibi , povím to ještě jednou a potom se opravdu naštvu."
Druhý muž:"Dobře, vždyť slyším."
pozn: Habibi je výraz pro oslovení mezi muži, kteří si vyjadřují náklonnost.

Celé video si můžete stáhnout zde:

Nové video je druhé související s oběšením Saddáma Husajna 30. prosince [celá zpráva]. Předešlé video [celá zpráva], pravděpodobně zachycené kamerou mobilního telefonu, ukazuje, jak kati dávají odsouzenému smyčku kolem krku a následně je vykonána poprava.

Reklama

Související témata:

Související články

Reakce světa na popravu Husajna se různí

Politici i svět se různí v reakcích na popravu bývalého diktátora Saddáma Husajna. někteří ji vítají, jiní ji odsuzují. Americký prezident George W. Bush řekl,...

OBRAZEM: Život a smrt Saddáma Husajna

V sobotu popravený Saddám Husajn stál v čele Iráku 24 let. Prezidentem se stal poté, co strana Baas, jejímž byl členem, zorganizovala v roce 1968 státní...

Husajn byl pohřben necelý den po popravě

Bývalý irácký premiér Saddám Husajn byl v noci na neděli pohřben nedaleko rodného města Tikrítu. Stalo se tak necelých 24 hodin po popravě. Pohřbu se účastnilo...

Baasisté zvolili nástupce Saddáma Husajna

Novým generálním tajemníkem irácké odnože Arabské strany socialistické obrody (Baas) se stal Izzat Ibráhím Dúrí. Dúrí patří k nejhledanějším mužům Iráku....

Výběr článků

Načítám