Hlavní obsah

Na internetu jsou další snímky popraveného Husajna

– BAGDÁD

Po internetu kolují další nelegální snímky z popravy bývalého iráckého prezidenta Saddáma Husajna. Jsou to detailní záběry Saddámova těla zachyceného zřejmě krátce po popravě. Na jednom z nich je zřetelně vidět širokou krvácející ránu na krku a podlitiny v obličeji.

Článek

Záznam o délce 27 vteřin, jenž se objevil v pondělí na stejných internetových stránkách jako předchozí záběry z Husajnovy popravy, ukazuje tělo bývalého iráckého diktátora ležící na márách, zakryté bílou přikrývkou. Saddám Husajn je na snímcích stále oblečen do bílé košile a černého saka, v němž byl popraven. Na detailním záběru hlavy jsou patrny podlitiny v obličeji a na krku velká otevřená rána.

V doprovodném zvukovém záznamu údajně jakýsi muž vyzývá jiného, aby se rychle podíval a odešel. Hovořící muž se zdá být zaměstnancem odpovědným za převoz těla. Je pravděpodobné, že právě on vpustil do místnosti druhou osobu s videokamerou, jíž si mohl splést s fotoaparátem.

První muž:"Rychle, rychle, prosím, pouze jeden záběr."
Druhý muž:"Ano, já vás slyším."
První muž: (zvedá hlas, když filmování probíhá déle než by stačilo k vyfocení jednoho snímku):"No tak, co je?"
Druhý muž:"Já vás slyším, slyším vás."
První muž: (k někomu třetímu):"Abu Ali, pojď sem a udělej s tím něco." (a pokračuje): "No tak, habibi , povím to ještě jednou a potom se opravdu naštvu."
Druhý muž:"Dobře, vždyť slyším."
pozn: Habibi je výraz pro oslovení mezi muži, kteří si vyjadřují náklonnost.

Celé video si můžete stáhnout zde:

Nové video je druhé související s oběšením Saddáma Husajna 30. prosince [celá zpráva]. Předešlé video [celá zpráva], pravděpodobně zachycené kamerou mobilního telefonu, ukazuje, jak kati dávají odsouzenému smyčku kolem krku a následně je vykonána poprava.

Reklama

Související témata:

Související články

Reakce světa na popravu Husajna se různí

Politici i svět se různí v reakcích na popravu bývalého diktátora Saddáma Husajna. někteří ji vítají, jiní ji odsuzují. Americký prezident George W. Bush řekl,...

OBRAZEM: Život a smrt Saddáma Husajna

V sobotu popravený Saddám Husajn stál v čele Iráku 24 let. Prezidentem se stal poté, co strana Baas, jejímž byl členem, zorganizovala v roce 1968 státní...

Výběr článků

Načítám