Hlavní obsah

Kurdští povstalci unesli pod Araratem tři německé horolezce

Novinky, BBC, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ISTANBUL

Ve východoturecké provincii Agri unesli kurdští povstalci tři Němce, kteří se s větším týmem horolezců snažili vystoupit na nejvyšší horu země Ararat. Uvedl to ve středu guvernér provincie.

Článek

Podle guvernéra patří rebelové ke Kurdské straně pracujících (PKK). Horolezce přepadli v táboře v nadmořské výšce 3 200 metrů. Prohlásili, že akci vykonali v reakci na nedávná opatření německé vlády vůči příznivcům strany, uvedla anatolská státní agentura.

Nepotvrzené zprávy hovoří, že do záchranné akce se zapojily polovojenské oddíly. Zbylých deset horolezců bylo vzato do blízkého města.

PKK usiluje o autonomii Kurdů na Istanbulu v jihovýchodní části země. Turecko, Spojené státy i Evropská unie ji označuje za teroristickou organizaci. Od počátku jejího ozbrojeného odporu v polovině osmdesátých let zemřelo na 30 000 lidí.

Oznámení o únosu se sešlo se zprávou o tragické střelbě před konzulátem USA v Istanbulu. Zemřeli při ní tři turečtí policisté a tři útočníci.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám