Hlavní obsah

Konflikt v Gaze má přes sto obětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém/Gaza

Ministerstvo zdravotnictví militantního hnutí Hamás, které vládne v pásmu Gazy, uvedlo, že šestidenní boje s Izraelem si vyžádaly už přes 101 oběť, uvedla BBC. Izraelská armáda přiznává 95 mrtvých na straně Palestinců s tím, že třetinu tvoří civilisté.

Foto: Ibraheem Abu Mustafa, Reuters

Dům zničený při izraelském náletu v Táboře Chán Junís

Článek

Izrael uvedl, že v noci zničil 80 cílů na palestinské straně, přičemž zahynulo 14 lidí. Během dne se počet palestinských obětí vyšplhal na 23. Je mezi nimi i vysoký velitel radikálního Islámského džihádu, který často ostřeluje Izrael raketami. Zemřelo i pětileté dítě a dvě ženy. Zraněno je 720 Palestinců, z nichž více než 220 jsou děti.

List Ha´arec uvedl, že na Izrael dopadlo od minulé středy 540 raket, ovšem jen 35 z nich dopadlo do obydlených oblastí. Izraelské antirakety ze systému železná kopule zničily 320 střel. [celá zpráva]

Rakety z pásma Gazy udeřily na jižní Izrael

Palestinci tvrdí že vypálili tisíc střel

V Egyptě nadále probíhají rozhovory obou bojujících stran. Podle egyptských tajných služeb je dohoda o příměří na spadnutí, jiné zdroje naopak varují, že hrozí, že skončí neúspěchem. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám